"Франс Футбол" се извини на Игор Беланов, че "връчи" "Златната му топка" на Линекер


"Франс Футбол" се извини на Игор Беланов, че "връчи" "Златната му топка" на Линекер
Снимка: Instagram

904 0

Украинската футболна легенда Игор Беланов, носител на "Златната топка" за 1986 година, е получил извинение за гафа на "Франс Футбол" по време на тазгодишната церемония по връчването на наградата. Това сподели самият той в социалните мрежи.

Както читателите на Sportlive.bg знаят, официалният акаунт на "Франс Футбол" в "Х" погрешно написа, че Гари Линекер е носител на отличието през 1986 година. Освен, че са се извинили на Беланов, организаторите са го поканили и на церемонията догодина.

"Приятели, не мога да не споделя новината. Главният редактор на "Франс Футбол" - Венсан Гарсия, реагира на инцидента. Той се свърза с мен и се извини за недопустимата грешка на организаторите. И бях поканен на церемонията по връчването на "Златната топка" през 2024 година", оповести легендата на Динамо (Киев).

"На всяка платформа непрекъснато ще напомняме на целия свят за Украйна, нейния народ и бедите, които ни донесе руският агресор! Трябва да защитаваме справедливостта и правата си на всички фронтове: в спорта, в битките, в дипломацията.

Готов съм догодина да отида заедно с най-добрия футболист за 1975 г. Олег Владимирович Блохин и да използвам възможността за участие в награждаването на бъдещия носител на "Златната топка", за да предаем на света истината за Украйна и украинската позиция! Приех извиненията! А ето как Беланов помогна на Украйна след руската инвазия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички