Франция и Германия в "смъртоносна" битка на старта на Европейското първенство по футбол


Франция и Германия в "смъртоносна" битка на старта на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images, колаж: SportLive

3498 0

Ден №5 от Европейското първенство по футбол ни предлага най-големия сблъсък в груповата фаза - Франция срещу Германия! Последните два световни шампиона се изправят един срещу друг в първи мач от "групата на смъртта" F, където са още тимовете на Португалия и Унгария. 

Пътищата на Франция и Германия обикновено се пресичат в късните фази на световните и европейските първенства, но не и този път. За пръв път в историята двата европейски колоса ще играят в мач от груповата фаза. Два от големите фаворити на Евро 2020 ще трябва да се вложат на 100% още от първия си мач на турнира.

КОГА Е МАЧЪТ ФРАНЦИЯ - ГЕРМАНИЯ

Двубоят е днес (15 юни), като Франция и Германия ще играят на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен. Макар срещата да се играе в Германия, символичен домакин ще бъдат "петлите". Срещата ще стартира в 22:00 часа българско време. Ще можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg. 

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Двама от водещите играчи на световните шампиони - нападателите на Барселона и Реал Мадрид Антоан Гризман и Карим Бензема, са възстановени от проблемите, които имаха и ще бъдат на разположение на Дидие Дешан за двубоя с Германия. Има вероятност Бензема все пак да остане на резервната скамейка, а вместо него да стартира Оливие Жиру, който направи силно включване в приятелския мач срещу България.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА ФРАНЦИЯ

Курт Зума обаче е под въпрос за срещата. Любопитното е, че в приятелските мачове преди Евро 2020 Дешан разчиташе на Корентин Толисо, който най-вероятно ще започне като титуляр и срещу Германия - за сметка на Адриен Рабио. Лукас Ернандес най-вероятно ще действа в лявата зона на отбраната, но Люка Дин също е опция за Дешан.

В състава на Германия отсъства Йонас Хофман, който по всяка вероятност няма да играе срещу Франция заради контузия. Голямата въпросителна е около халфа на Байерн Мюнхен Леон Горецка, който е много вероятно да остане на резервната скамейка за началото на двубоя на "Алианц Арена".

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ОТБОРА НА ГЕРМАНИЯ

Йоахим Льов вероятно ще заложи на схема с трима централни бранители - Рюдигер, Хюмелс и Гинтер, докато Госенс и Кимих ще действат като уинг-бекове. С подобна схема игра и тимът на България в приятелската среща с Франция, като тогава "петлите" създадоха куп положения, но не успяха да си ги реализират. В Германия имаше известно недоволство срещу схемата на игра на Льов.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Световният шампион от 2018 година показа, че се намира в отлична форма преди Евро 2020, след като записа две класически победи с по 3:0 - срещу Уелс и срещу България. Тимът на Германия, който се провали на Мондиал 2018, показа някои колебания в играта си, но и сериозни способности в офанзивен план. Бундестимът направи равен с Дания, а няколко дни по-късно прегази Латвия със 7:1, като имаше седем различни голмайстори в мача.

На европейски първенства Франция е спечелила шест от последните си седем мача, докато Германия - седем от последните си осем. Немският тим вкарва поне по два гола във всеки от последните си осем мача на европейски първенства. Франция обаче няма загуба срещу Германия в последните 5 мача помежду им и със сигурност ще иска да запази тази традиция и в днешния сблъсък на "Алианц Арена".

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11
Франция: Лорис; Павар, Варан, Кимпембе, Ернандес; Погба, Канте, Рабио; Гризман, Бензема, Мбапе

Германия: Нойер; Гинтер, Хумелс, Рюдигер; Кимих, Гюндоган, Кроос, Госенс; Хаверц, Мюлер, Гнабри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички