Фиорентина - Уест Хям по ТВ: Къде да гледаме финала на Лигата на конференциите?


Фиорентина - Уест Хям по ТВ: Къде да гледаме финала на Лигата на конференциите?
Снимка: Getty Images

2296 0

Фиорентина и Уест Хям излизат един срещу друг във финала на третия по сила европейски клубен турнир - Лигата на конференциите. Решаващият мач за трофея ще се играе в днес, 7 юни, от 22:00 часа българско време на "Фортуна Арена" в Прага.

Уест Хям игра за последно официален мач срещу Лестър Сити на 28 май, докато Фиорентина приключи последния уикенд. На полуфиналите в Лигата на конференциите лондонският тим отстрани АЗ Алкмаар, докато Фиорентина се справи с Базел. Финалът Фиорентина - Уест Хям може да следите  НА ЖИВО в Sportlive.bg.

В търсене на европейска слава

"Чуковете" не са печелили трофей от 1980 година, когато триумфира за Купата на Футболната асоциация, а през далечната 1965 година печелят Купата на носителите на купи на "Уембли".

Ако Уест Хям победи Фиорентина, тимът ще играе в евротурнирите за трета поредна година, като ще участва в Лига Европа през следващия сезон.  "Какво означава за Уест Хям да бъде на европейски финал? Мисля, че ако бяхме казали това в началото на сезона, хората нямаше да ни повярват. Голям успех е да стигнем дотук. Не беше лесно да изминем целия път. Това е голям успех за играчите и следващата стъпка е да видим дали можем да спечелим трофея", заяви мениджърът на лондончани Дейвид Мойс.

Тимът на Фиорентина има във витрината си Купата на носителите на купи - през 1960, а през 2001 година печелят Купата на Италия. Това е последният значим трофей за "виолетивите". "Това е първият ми сезон в Европа и да достигна Европа ми носи голямо удовлетворение", сподели треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано. Финалът тази вечер може да наблюдаwaте пряко по Макс Спорт 3 и bTV Action.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички