Фиорентина категорични: Сцепването на главата повлия на играта и на Бираги, и на тима


Фиорентина категорични: Сцепването на главата повлия на играта и на Бираги, и на тима
Снимка: Getty Images

1117 0

Финалистът в Лига на конференциите Фиорентина осъди остро поведението на фенове на Уест Хем по време на мача за трофея в сряда вечер. Както е известно, италианците загубиха с 1:2, а през първото полувреме имаше инцидент с техния капитан Кристиано Бираги.

Футболистът бе уцелен с плътна пластмасова чаша по главата, при което се получи сцепване и от главата му рукна кръв. Наложи се италианецът да доиграе мача с превръзка на главата. През второто полувреме пък "чуковете" получиха дузпа заради игра с ръка на Бираги.

"Това поведение е недопустимо и очевидно повлия на играта на футболиста и неговите съотборници, които се разсеяха от футбола заради заплаха за собствената им безопасност.

Клубът е убеден, че УЕФА ще проучи инцидента задълбочени и ще накаже подобаващо отговорните за това деяние, като реагира адекватно и даде пример, така че ситуации като тази никога да не се случват отново", се казва в изявление на "виолетовите". А след като бе окървавен, Бираги сбърка и при двете попадения на Уест Хем. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички