Винченцо Италиано след втория загубен финал: Загубихме заради лека дузпа и гол


Винченцо Италиано след втория загубен финал: Загубихме заради лека дузпа и гол
Снимка: Getty Images

946 0

Наставникът на Фиорентина - Винченцо Италиано, бе крайно разочарован след загубата на "виолетовите" с 1:2 от Уест Хям във финала за Лигата на конференциите. Възпитаниците му допуснаха гол в края на срещата, но специалистът заяви, че неговият тим се е представил доста добре.

"Загубихме два финала, в които играхме много добре и това е жалко. Наистина не си представях, че нещата ще завършат по този начин. Играхме, създавахме шансове, изравнихме бързо след дузпата, която можеше да ни съсипе. Вместо това ние реагирахме, а дори можеше да направим и обрат чрез Мандрагора. След това дойде този рикошет в средата на терена. Трябваше да си дадем повече пространство. Това щеше да ни позволи да отидем на продължения, където мисля, че щяхме да имаме предимство. Тъжен съм, защото да загубим два финала е доста болезнено за момчетата", посочи тактикът.

 

"Пуснах единайсеторката, която ни дава най-добър баланс и се видя, че не дадохме никакви шансове на Уест Хам. Играхме така, както трябва да се играе на финал - не допускахме излишни рискове и контролирахме мача. Загубихме заради лека дузпа и гол, който можехме да предотвратим. Смятам, че играхме като отбор. През целия мач успявахме добре да разчетем тези ситуации и не очаквах да загубим по този начин. Това бе ситуация, в която знаем точно какво трябва да направим, но не го направихме. Можеше дори да прибегнем до фал, но всъщност Игор просто трябваше да се върне по-бързо".

"И двамата централни защитници трябваше да вземат предимство пред нападателя Игор тъкмо бе влязъл в игра и бе свеж, така че трябваше да бяга доста по-бързо от Раниери, който бе изтощен, когато го замених. Обасних му, че трябваше да действа много, много по-добре в тази ситуация. Това е всичко. Ако бяхме по-съсредоточени, можеше да стигнем до продължения. Да загубиш два финала е ужасно чувство. Искаше ми се да не го усещаме, но ето че се случи", завърши Италиано.

Треньорът на Уест Хям - Дейвид Мойс, пък посочи ключа към успеха на "чуковете" във финала на Лигата на конференциите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички