От лидер в "кървав" грешник: Как Кристиано Бираги коства златните медали на Фиорентина във финала на ЛнК (ВИДЕО)


От лидер в "кървав" грешник: Как Кристиано Бираги коства златните медали на Фиорентина във финала на ЛнК (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2064 0

Уест Хям се превърна във втория отбор, който печели Лигата на конференциите, след като успя да надвие Фиорентина с 2:1 на финала в Прага на "Фортуна Арена". "Чуковете" възпяват своя герой Джаръд Боуен, а за "виолетовите" грешникът е един - капитанът Кристиано Бираги.

Какво се случи с Бираги в Прага?

30-годишният италианец се превърна в жертва на феновете на Уест Хям в 34-ата минута от финала. Кристиано Бираги се насочи към точката за изпълнение на корнер, а почитателите на "чуковете" моментално го "посрещнаха", замеряйки го с какви ли не предмети.

Последва близък кадър на случващото се, на който се видя, че Бираги е бил уцелен много лошо и веднага е бил разкървавен в областта на главата. Медицинските лица на Фиорентина веднага се намесиха и спряха кървенето, а италианецът доигра срещата превързан, но ролята му на "жертва" така и не успя да го спаси от последвалото.

Ударът в главата на Бираги ли провали Фиорентина?

Последва кошмарно второ полувреме както за Фиорентина, така и за Бираги. Капитанът на "виолетовите" изигра много нескопосано ситуация в собственото си наказателно поле и игра с ръка, което доведе до дузпа и разбира се, до първия гол в мача на Уест Хям, като Саид Бенрама бе точен от 11 метра.

Крахът бе пълен, когато отново Бираги сбърка при изнасянето на топката в собственото си поле, което моментално доведе до втория гол на Уест Хям в края на мача. "Чуковете" се възползваха моментално от този пропуск като Джаръд Боуен бе изведен сам срещу стража на "виолетовите" и от непосредствена близост успя да го преодолее и да окичи своите със златните медали.

Мнозина експерти изразиха мнение, че именно предметите, които са били хвърлени по Бираги, са повлияли много на неговото представяне. Феновете на Фиорентина в социалните мрежи настояват за моментални глоби и наказания заради грозните актове към техния любимец, който обаче, за съжаление, ще остане в историята като големия "грешник".

Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано посочи, че неговият тим е заслужавал да спечели и не е очаквал загуба по подобен начин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички