Финес, елегантност и безсмъртна класа: Най-великите попадения на големия Джанлука Виали (ВИДЕО)


Финес, елегантност и безсмъртна класа: Най-великите попадения на големия Джанлука Виали (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2907 0

Футболният свят бе покосен от скръбната вест за смъртта на легендарния италиански футболист Джанлука Виали днес (6 януари). Бившият нападател се бореше дълго време с коварната болест рак на панкреаса и за огромно съжаление загуби тази битка.

Виали ще бъде запомнен от футболните фенове като един от най-елегантните нападатели, които светът е виждал. Неговото магическо докосване, финес, техника и най-вече наследство със сигурност ще бъдат предадени на следващите поколения футболисти.

Италианецът започва своята кариера през 1980 година в Кремонензе, където прекарва 4 години. Следват престои в Сампдория и Ювентус, а края на кариерата си той слага в английския гранд Челси, където дори се подвизава като играещ треньор.

В дългата си 19-годишна кариера Виали отбелязва 259 попадения и 44 асистенции в 673 мача като професионалист. За националния отбор на Италия изиграва 59 срещи, отчитайки се с 16 гола.

Витрината с отличия на Виали също не е никак малка. Той има 3 индивидуални отличия за голмайстор, печелил е Шампионска лига веднъж с Ювентус през сезон 1995/96. Двукратен шампион е на Италия с Юве и Сампдория, носител на Купата на Уефа - отново с "бианконерите". С Челси той печели два европейски турнира - Купата на носителите на национални купи и Суперкупата на Европа, заедно с Купата на Лигата на Острова.

Насладете се най-красивите изпълнения на Виали тук:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички