"Във Вила това не се случваше" - Джак Грийлиш призна, че животът в Манчестър Сити е доста по-труден


"Във Вила това не се случваше" - Джак Грийлиш призна, че животът в Манчестър Сити е доста по-труден
Снимка: Getty Images

9263 0

27-годишният национал на Англия Джак Грийлиш призна, че си е представял живота в Манчестър Сити по доста по-различен начин, но в крайна сметка той се е оказал много труден.

През лятото на 2021 година "гражданите" счупиха рекорда си за най-скъп трансфер, плащайки около 100 милиона паунда на Астън Вила за атакуващия играч. До момента той се е отчел с едва 7 гола и 7 асистенции в общо 59 мача във всички турнири и не крие, че е очаквал статистиката му да бъде доста по-впечатляваща:

"Когато дойдох тук, ще бъда честен, нещата се оказаха доста по-трудни, отколкото очаквах! В моята глава ситуацията беше такава - отивах в отбор, който е на върха във Висшата лига и щях да вкарвам много голове и да раздавам много асистенции... очевидно обаче това не беше случаят. Много тимове се затварят срещу нас, а когато бях във Вила това не се случваше", обясни Грийлиш в интервю за Sky Sports и продължи със сравненията с предишния си клуб:

"Дийн Смит (б.р. - бившият треньор на Вила) ми казваше да търся слабите звена в защитата, без значение дали отдясно, в средата на терена или дали искам да "прегърна" тъчлинията. В Астън Вила винаги съм имал краен защитник, който да ме покрива. Дойдох в Сити, след като бях прекарал целия си живот във Вила и никога не ми си беше налагало да се променям. Не осъзнавах колко е трудно да се адаптираш към различен отбор и старши треньор!", призна си Джак Грийлиш.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Арсенал или Манчестър Сити ще бъде шампион през сезон 2022/23 - ето ги програмите на двата отбора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички