Променят правило във футбола заради поведението на Емилиано Мартинес на Световното


Променят правило във футбола заради поведението на Емилиано Мартинес на Световното
Снимка: Getty Images

1597 0

Емоционалните изблици на вратаря на Аржентина- Емилиано Мартинес, по време на дузпите на Световното първенството ще доведат до голяма промяна в правилата за наказанията за следващия сезон.

Мартинес беше героят при победите след дузпи над Холандия и Франция, като южноамериканците триумфираха в Катар. Неговата игра и тактика на забавяне, насочени към дестабилизиране на противниците, разгневиха Международния борд на ФА.

И именно затова се подготвят промени, които ще ограничат вратарите да се намесват и да повлияят психически на футболиста, който застава зад бялата точка.  Мартинес използва всеки трик, който знае, за да разконцентрира опонента си.

Не само поведението на Мартинес е привлякло внимание на ФИФА и Международния футболен борд. Вратарят на Нидерландия - Андриес Ноперт също пробваше различни методи на разсейване, включително танци, за да разсее играча на Австралия - Андрю Редмейн. В резултат на това Международния борд на ФА взеха решение на вратарите да не се позволява да забавят изпълнението на дузпите или "несправедливо" да разсейват играча. Промени, които съвсем скоро се очаква да бъдат и вписани официално в правилника. А ето кой шампион с Аржентина дари медала си на музея на своя клуб. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички