ФИФА със сериозно предупреждение към Бразилия, заплаши с тежка санкция


ФИФА със сериозно предупреждение към Бразилия, заплаши с тежка санкция
Снимка: GettyImages

1466 0

Международната футболна федерация (ФИФА) е отправила предупрецение към Бразилската футболна конфедерация (CBF) за възможни санкции. А те включват и възможно отстраняване от участие в международни състезания, поради потенциална намеса в избора на новия ръководител на организацията.

Проблеми между ФИФА и Бразилската федерация

ФИФА следи изкъсо събитията в Бразилия

От ФИФА са загрижени за предстоящите избори на президент на бразилската централа на мястото на Едналдо Родригес, които са насрочени за януари 2024 г. Световната футболна организация смята решението за неоснователно и заплашва да наложи санкции на конфедерацията, включително отстраняване на бразилския национален отбор от участие в международни турнири.

"Това също ще означава, че представителите, отборите и клубовете на CBF вече няма да имат право да участват в международни състезания, докато спирането е в сила", се казва в писмото.

На 7 декември съдът в Рио де Жанейро отстрани Родригес от работа за CBF. ФИФА смята това решение за нарушение на собствената си харта за ненамеса на държавните органи. Наскоро пък Христо Стоичков подкрепи изцяло нова идея на ФИФА за промяна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички