Христо Стоичков твърдо застана зад промяна на ФИФА: Ще има много положително развитие върху футбола


Христо Стоичков твърдо застана зад промяна на ФИФА: Ще има много положително развитие върху футбола
Снимка: facebook / H8SHristoStoitchkov

1061 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков беше ВИП-гост на ФИФА на Световното клубно първенство в Джеда, като изгледа финала, в който Манчестър Сити разгроми Флуминензе с 4:0.

Подкрепя с две ръце идеята на ФИФА

Христо Стоичков обясни защо подкрепя разширения формат

След двубоя Стоичков подкрепи промяната и бъдещия формат на световния клубен мондиал. Очаква се той да започне през 2025 година с 32 отбора. "Идеята е страхотна. Ще има много положително развитие върху футбола. На него ще участват най-добрите отбори от Европа и Южна Америка. Шанс да играят срещу тях ще имат и клубове от други континенти. Изправяйки се срещу тях, те ще имат възможност да се развият", заяви той, цитиран от "Труд".

"Някои се притесняват от претоварване на футболистите. Не съм съгласен. Такъв турнир ще има на всеки четири години. Отборите ще играят по три мача в групата и някои ще продължат напред. Когато аз играех, участвахме в Примера дивисион, Купата на краля, Шампионска лига. Терените не бяха толкова хубави като сега, стадионите също. Никой от нас не е казвал, че е уморен. Всеки искаше непрекъснато да е на терена. Така е и сега. Турнирът ще е върховно удоволствие за феновете, които ще могат да гледат най-добрите отбори на едно място. Футболът е световен феномен, който обединява хората", допълни Стоичков, който наскоро разказа любопитна история от кухнята на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички