Фенове на ЦСКА се намесиха за Суперлигата: Гнусно, но не се предаваме


Фенове на ЦСКА се намесиха за Суперлигата: Гнусно, но не се предаваме
Снимка: http://cska.bg/

1482 0

Феновете на ЦСКА от фракцията "Офендърс" също взеха позиция относно обявената Европейска Суперлига. Привържениците са строго против нея, като определят случващото се за "гнусно". Те отправиха и призив, гласящ: "Не бъди модерен, остани истински". Публикуваме написаното от тях без редакторска намеса:

"С оглед новините от снощи, бъдещето на футбола изглежда все по-мрачно и гнусно. Любимата игра, с която сме закърмени от деца, бива убивана бавно и мъчително от корпоративния интерес, измисления маркетинг и произвола на властимащите структури.

За това не се чудете защо всичко друго отваря, а само стадионите не. Защо всичко друго е важно, но само не и мнението на истинските фенове - тези, които пътуваме до близки и далечни локации в ден, нощ, студ и пек с едничката цел да бъдем до любимите си отбори. Които сме на стадиона всяка седмица, без значение дали сме съгласни или не с моментното състояние на клуба, формата и ръководството му. Тези, които останахме истински напук на всичко пошло и фалшиво около нас. Продуктът, наподобяващ футбол, който се опитват да ни пробутат за сметка на това, с което сме закърмени, не изисква присъствието ни и не се вълнува от мнението ни.

Само че не всичко е изгубено. Защото докато има кой да запали поне една светлинка в непрогледния мрак, има надежда. Защото част от нашaта ДНК е никога да не се предаваме. И продаваме.

Не бъди модерен, остани истински!".

Следете НА ЖИВО новини, коментари и отзвук за Европейската Суперлига.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Хулиган, който пасе говеда: Детството на Олександър Усик

Украинецът Олександър Усик е имал бурно детство, което не е изненадващо за един боксьор. Самият той е цитиран...

Реклама

Най-четени новини


виж всички