Трансфер в Русия - аут от националния: Норвежец изпита новия световен ред върху гърба си


Трансфер в Русия - аут от националния: Норвежец изпита новия световен ред върху гърба си
Снимка: Getty Images

4384 0

Изигралият 12 мача за националния отбор на Норвегия - Матиас Норман бе изритан от селекцията заради агресията на армията на Руската федерация в Украйна, съобщи ДПА.

Решението взеха футболната асоциация на Норвегия и националният селекционер, а причина бе трансферът на играча в руското първенство - в московския Динамо.

Според норвежката футболна асоциация NFF, националният треньор Столе Солбакен е информирал 26-годишния играч в понеделник следобед, че той няма да бъде взет предвид за следващите мачове на националния отбор. Норвегия, начело със звездата си от Ман Сити - Ерлинг Холанд, в края на септември се среща със Словения и Сърбия в Лигата на нациите.

"Като цяло не е задача на асоциацията да казва каквото и да било за клубния избор на национални играчи“, обясни ситуацията президентът на футболната централа Лиз Клавенес.

"Ние обаче сме в изключителна ситуация. Целият норвежки и европейски футбол са съгласни, че трябва да се упражни общ натиск върху воюваща Русия. Столе (Солбакен) и аз сме съгласни, че Норман не може да представлява Норвегия, ако ще играе за нов руски клуб“, каза Клавенес.

Норман има 12 мача за страната си, откакто направи международния си дебют преди три години. Според публикации в руските медии, наскоро е преминал медицински преглед в Динамо Москва - клуб, традиционно свързан с вътрешното министерство.

Според норвежката информационна агенция NTB, Норман е казал в интервю през уикенда, че трансферът под наем в руски клуб е неизбежен. Във вторник следобед Динамо Москва потвърди на уебсайта си, че полузащитникът пристига под наем за една година с опция за закупуване. За последно Норман бе пратен под наем в английския Норич Сити от руския ФК Ростов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички