Фаворитът Англия ще бори Хърватия в голямото дерби до момента на Европейското първенство по футбол


Фаворитът Англия ще бори Хърватия в голямото дерби до момента на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images/Gulliver

1202 0

Третият ден от Европейското първенство по футбол ще стартира с най-голямото дерби на турнира до момента. Познатите съперници Англия и Хърватия ще се изправят един срещу друг и ще сложат началото на битките от група D, където още са отборите на Чехия и Шотландия. SportLive при представя всичко, което трябва да знаете преди Англия - Хърватия:

КОГА Е МАЧЪТ АНГЛИЯ - ХЪРВАТИЯ?

Двубоят е днес (13 юни), ще се играе на митичния стадион в Лондон - "Уембли", и ще стартира в 16:00 часа българско време. Тази среща, както и всички останали, ще можете да следите - Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Селекционерът на Англия Гарет Саутгей разполага с много потенциал в състава и е изключително важен моментът, в който избира как ще го подреди и на кои футболисти ще заложи. Въпреки че преди по-малко от 6 месеца е играл в схема с 3-ма централни защитници (3-5-2), този път се очаква да заложи на традиционното 4-3-3.

В последно време именно това е схемата, в която играят "трите лъва". С нея излязоха и в последните си приятелски срещи преди началото на Евро 2020. Младият футболист на Арсенал Букайо Сака е под въпрос за срещата. Атомното нападение вероятно ще бъде поведено от Хари Кейн, Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо.

Наставникът на Хърватия Златко Далич по всяка вероятност ще заложи на схема 4-1-2-3, с каквато излезе за последните два двубоя преди форума. А в предни позиции сякаш най-сигурни за местата си са Иван Перишич и Анте Ребич.

Въпросителните относно вратарската позиция, както и тези на защитниците пред него, сякаш са далеч по-малко, тъй като се спираше на едни и същи изпълнители в споменатите две проверки. Това до голяма степен важи и за халфовата линия, където ще твори големият лидер на тима Лука Модрич.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Англия е в добра серия от 6 поредни двубоя, в които неизменно печели. В 5 от тях дори го прави без да допусне попадение в своята врата. Последната загуба за тима е на 15 ноември 2020 година и дойде от Белгия. "Трите лъва" влизат в състезанието след две минимални победи с по 1:0 над Австрия и Румъния.

Хърватия не може да се похвали с толкова добра форма и има едва 2 победи в последните си 9 срещи (4 загуби и 2 равенства). Все пак те са дошли в последните 4 срещи на отбора. "Шахматистите" влизат в Евро 2020 след равенство с Армения и поражение от Белгия.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Англия: Пикфорд, Уолкър, Стоунс, Мингс, Шоу, Грийлиш, Филипс, Хендерсън, Рашфорд, Санчо, Кейн

Хърватия: Ливакович, Вършалко, Вида, Чалета-Цар, Баришич, Брозович, Модрич, Ковачич, Перишич, Ребич, Петкович

АНАЛИЗ НА ОТБОРА НА АНГЛИЯ НА ЕВРО 2020

АНАЛИЗ НА ОТБОРА НА ХЪРВАТИЯ НА ЕВРО 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички