Финландия шокира Дания в мач, в който футболът остана на заден план


Финландия шокира Дания в мач, в който футболът остана на заден план
Снимка: Getty Images

15480 0

Дания загуби с 0:1 от Финландия в първия мач за двата отбора на Евро 2020. Мачът в Копенхаген обаче остана на заден план, тъй като един от най-добрите играчи на датчаните - Кристиян Ериксен, се строполи на земята без видима причина в края на първата част и се наложи да бъде интубиран на терена. Впоследствие той бе стабилизиран и откаран в болница, а мачът подновен след близо час и половина закъснение (подробности за всичко това ще открието по-надолу в статията)!

Иначе Дания имаше тотално надмощие в мача, но Лукаш Храдецки се справи чудесно и спаси всичко възможно! Поянпало изведе Финландия напред в резултата след точно час игра, а малко след това Хойберг изпусна дузпа и не успя да донесе поне точката за "червения динамит". 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4-ата минута на срещата Робин Лод от Финландия получи жълт картон, след като влезе остро в краката на футболист на Дания. Домакините бяха по-настоятелни в първите минути и силен удар на Йонас Винд бе спасен с вещина от Храдецки. 

В 15-ата минута Хойберг насочи с глава топката под гредата, но вратарят на Финландия отново внимаваше и я изби в корнер. След 20 минути игра Дания бе отправила 3 точни удара във вратата, докато гостите нямаха нито едно голово положение!

В следващите 15 минути темпото на игра поутихна, но датчаните продължиха да владеят повече топката - 60:40 процента. В 39-ата минута нападателят на Барселона Мартин Брейтуейт опита техничен удар по диагонал, но не намери целта.

3 минути преди края на първото полувреме Кристиан Ериксен се свлече на земята без видима причина, а на терена веднага влязоха лекарите. Състоянието му видимо бе много тежко, а медицинските лица започнаха да му правят сърдечен масаж! Играчите на Дания се държаха с две ръце за главите. 

СЛЕДЕТЕ ТУК всичко около състоянието на Кристиян Ериксен!!!

Добрата новина е, че Кристиан Ериксен е в стабилно състояние - подробности четете тук!

Целият стадион скандираше името на Кристиян Ериксен - ВИДЕО!

Ето и начина, по който играчите на Дания "защитиха" Ериксен от камерите!

Мачът бе подновен по решение на УЕФА!  До края на полувремето не се случи нищо по-интересно на терена. Играчите са оттеглиха на 5-минутна почивка, след която излязоха на терена за второто полувреме!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Матиас Йенсен опита удар от границата на наказателното поле в 52-ата минута, но топката премина над вратата на Финландия. В 59-ата минута Финландия излезе напред в резултата, напук на логиката! Йоел Поянпало изпревари защитник за първата топка и от около 10 метра с глава насочи топката към вратата на Каспер Шмайхел, а той не се намеси по най-добрия начин и кълбото влезе в мрежата му - 0:1!

В 73-ата минута съдията Антъни Тейлър посочи бялата точка за спорно нарушение в наказателното поле на Финландия. Реферът прецени, че контактът е достатъчен, за да свири наказателен удар за Дания и Хойберг застана зад топката. Лукаш Храдецки обаче предусети посоката и спаси удара му!

Дания продължаваше да опитва да отбележи поне един гол и да се върне в мача, но надъханите от аванса си финландци се затвориха в собствената си половина и не оставяха много празни пространства!

Срещата завърши със следните статистически показатели:

Притежание на топката: 63:37 процента

Голови положения: 23:1

Точни удари: 6:1

Стартови състави:

Дания (4-3-3): Шмайхел, Кяер, Кристенсен, Дилейни, Вас, Винд, Хойберг, Мееле, Поулсен, Ериксен, Брейтуейт

Финландия (4-4-2): Храдецки, Юка, Араюри, Камара, Лод, О`Шонеси, Поянпало, Спарв, Тойвио, Уронен, Пуки

ПРЕДИ МАЧА

"Червения динамит" изигра само две контролни срещи преди старта на Европейското първенство по футбол. В тях записа равенство 1:1 срещу Германия и победа с 2:0 срещу Босна и Херцеговина!

Дебютантът на европейски първенства Финландия е в серия от 3 поредни загуби - 2:3 от Швейцария, 0:2 от Швеция и 0:1 от Естония. Последната среща се изигра на 4 юни!

Очакванията са Дания да стартира с победа и бързи три точки в Група B, в която са и отборите на Русия и Белгия. Ролята им на фаворит обаче може да им изиграе лоша шега! Финландия за първи път ще играе на толкова голяма сцена и към играчите няма никакви големи очаквания, което би могло да подейства освобождаващо и едновременно с това мотивиращо за тях.

Повече информация за двата отбора преди директния сблъсък между тях, можете да научите тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички