Европейско по футбол Австрия - Северна Македония: Вундертимът търси първа победа на еврофинали


Европейско по футбол Австрия - Северна Македония: Вундертимът търси първа победа на еврофинали
Снимка: Getty Images, колаж: SportLive.bg

1311 0

Третият ден на Евро 2020 ще изправи един срещу друг отборите от група C на турнира Австрия и Северна Македония. "Вундертимът" не е минавал груповата фаза при двете си участия на европейски финали и за Давид Алаба и компания победа над западната ни съседка ще бъде важна крачка към историческо класиране за елиминациите.

Кога е мачът Австрия - Северна Македония на Евро 2020?

Двубоят е от първия кръг на груповата фаза на първенството. Двата тима са част от група "C", като срещата ще се играе в третия ден на шампионата (13 юни) и е втора в програмата за деня. Началният час е 19:00 ч. българско време. Срещата ще се проведе на стадион "Арена Национала" в Букурещ.

Новини преди Австрия - Северна Македония на Евро 2020

Единственият отсъстващ в състава на Северна Македония е Илия Несторовски, който е контузен. Очаква се ветеранът Горан Пандев да поведе атаката на отбора, като въпреки своите 37 години бившият играч на Интер демонстрира завидна форма.

За Австрия под въпрос са Конрад Лаймер и Юлиан Браумгартлингер. Франко Фода ще може да разчита на всичко най-добро за сблъсъка. Според експертите добре организираната защита на Австрия ще е ключова, за да бъде удържана победа. 

Марко Арнаутович беше под въпрос за австрийците, но се очаква да започне на върха на атаката. Той игра в последния половин час от мача със Словакия и постепенно навлиза във форма.

Формата на Австрия и Северна Македония

Австрия се намира в доста слаба форма, след като в последните пет двубоя постигна една победа - с 3:1 срещу Фариорските острови в квалификациите за Световното първенство в Катар. Последваха обаче две поражения - с 0:4 от Дания и с 0:1 от Англия. Освен това австрийците записаха две равенства - 2:2 с Шотландия и 0:0 със Словакия.

Северна Македония лети в облаците, след като в последните 5 двубоя има 3 победи, равенство и загуба. Сензационен беше успехът с 2:1 над Германия, който е определян от мнозина като най-добрият мач в историята на страната. Освен това македонците разгромиха Лихтенщайн с 5:0 и Казахстан с 4:0, завършиха наравно 1:1 със Словения и загубиха от Румъния с 2:3.

Ситуацията в група "C"

За фаворит в групата е определян отборът на Нидерландия, който изглежда да има най-сериозен кадрови потенциал и опит на големи форуми. Украйна изгражда боеспособен тим под ръководството на Андрий Шевченко и също се очаква да премине групата без проблем.

При такова съотношение мачът между Австрия и Северна Македония изглежда като директна битка за третото място, което при добри показатели ще отвори вратите към 1/8-финалите. И за двата отбора всяка точка ще е една малка победа.

Потенциални стартови 11 на Австрия и Северна Македония

Австрия: Бахман; Лайнер, Драгович, Хинтерегер, Улмер; Лаймер, К. Шлагер; Забитцер, Баумгартлингер, Алаба; Арнаутович

Северна Македония: Димитриевски; Ристовски, Муслиу, Велковски, Алиоски; Адеми, Николов, Барди; Елмас , Пандев, Трайковски

Най-важните играчи

Давид Алаба е безспорният лидер на Австрия като се очаква в този мач да бъде пуснат като централен полузащитник. Опитът и уменията на халфа на Байерн Мюнхен са ключови за доброто представяне на "Дас Тим", като с екипа на националния отбор той получава достатъчно пространство и възможности за офанзивна игра. Можем да сме сигурни, че изпълненията на Алаба от статични положения сериозно ще затруднят Северна Македония, като нищо чудно именно той да отбележи някой от головете. Разбира се, тук са Марсел Забитцер и Марко Арнаутович, който също могат да окажат огромно влияние.

От другата страна е ветеранът Горан Пандев - истински лидер и авторитет сред съотборниците си, нападатетелят на Дженоа най-после има шанс да изведе родината си на голям форум и ще бъде пределно мотивиран да покаже, че въпреки напредналата си възраст има още много футбол в него. Автор на победния гол, който класира Северна Македония за Евро 2020, Пандев е човекът, на когото ще се разчита да завършва атаките на иначе дефанзивно построения отбор на Ангеловски.

Любопитни факти

* За последно Австрия спечели мач на голям форум на Световното първенство през 1990 г. При двете си участия на Европейски първенства тимът има две равенства и 4 поражения.

* Австрия няма вкаран гол в последите си три мача.

* Двата тима играха помежду си в квалификациите за Евро 2020, като Австрия спечели срещите с 4:1 и 2:1

* За последно играчи от Северна Македония играха на голям форум на Европейското първенство през 1984 г. в състава на Югославия, като тогава тимът отпада в групите.

* Треньорът на Северна Македония Игор Ангеловски е поставил за цел класиране за 1/8-финалите, като на Евро 2016 4 от 6-те отбора от четвърта урна продължиха в елиминациите

Коя телевизия ще излъчва срещата може да научите от пълната ТВ програма на Евро 2020, а преди това се запознайте с новините от втория ден на шампионата:

Дешан: Във Франция си мислят, че не е нужно да излизаме на терена

Модрич: Знам как да победим Англия

Съставът на Португалия поскъпва, за разлика от Роналдо

Саутгейт призова за обединение преди двубоя с Хърватия

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички