Дидие Дешан: Във Франция хората си мислят, че не е нужно да излизаме на терена


Дидие Дешан: Във Франция хората си мислят, че не е нужно да излизаме на терена
Снимка: Getty Images

1255 0

Старши треньорът на Франция Дидие Дешан заяви в интервю за "Mundo Deportivo", че всички в състава на "петлите" осъзнават какви очаквания има към тях за Европейското първенство по футбол. Попитан дали би било провал, ако тимът не спечели титлата, Дешан отговори:

"Веднага се започва с приказките за провал. Ние сме световни шампиони. Наясно съм, както и играчите, кои са силните ни страни. Имаме качество, талант, футболисти от висока класа, но ще се изправим срещу същото от другата страна"

"Не можем да останем в комфортната си зона. Във Франция много хора мислят, че дори не е нужно да излизаме на терена, а вече сме спечелили мачовете. Това е възможно най-лошият начин на мислене за един спортист", предупреди Дешан.

"Да побеждаваш на високо ниво е много трудна задача, а да останеш на върха - още по-трудна. Играчите ми са амбицирани, но трябва да ги предпазим от това да станат прекалено самоуверени".

"Трябва да вървим стъпка по стъпка. Не можем да мислим за "Уембли" (бел.ред. - там ще се изиграе финалът) сега, първо трябва да постигнем три победи в групата", добави треньорът на световните шампиони.

В този материал можете да откриете подробности за отбора на Франция в навечерието на Евро 2020 - история, успехи, състав и очаквания!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички