Европейски грандове ще играят за специална новосформирана Купа на солидарността


Европейски грандове ще играят за специална новосформирана Купа на солидарността
Снимка: Getty Images/Gulliver

1346 0

Някои от най-големите европейски грандове планират провеждането на новосформирана европейска Купа на солидарността. Идеята се е зародила между отборите, които ще вземат участие в турнира - германския шампион Байерн Мюнхен, 13-кратният европейски клубен шампион Реал Мадрид и третият във временното класиране на Италия - Интер.

Тя ще се проведе през 2021 година, но не преди да падне забраната за посещение на двубои - ще се изчака възможността за пълен стадион. Поради тази причина датата ще се изясни впоследствие (в зависимост от развитието на ситуацията с коронавируса).

Реал Мадрид ще се изправи срещу Интер в Испания (Мадрид), "нерадзурите" ще посрещнат Байерн Мюнхен у дома в Италия (Милано), докато баварците ще премерят сили в Германия (Мюнхен) срещу "кралския клуб".

Както се подразбира от името на турнира, той ще бъде посветен изцяло на медиците, които се борят с пандемията. В знак на солидарност всички събрани финансови средства ще отидат за тези, които са на първа линия в борбата срещу COVID-19 в Италия и Испания.

Освен това, домакините на съответние мачове специално ще поканят медици безплатно на стадиона (от Байерн вече заявиха, че ще поканят 5000 сестри, болногледачи и доктори на "Алианц Арена" за сблъсъка с Реал Мадрид.

"Коронавирусът удари силно Европа. Въпреки всички страдания в Германия сме късметлии, че здравната ни система се справи добре с този вирус. По време на прекъсването установихме добри връзки с клубове от Шампионска лига. Виждаме ужасяващо как Италия и Испания са едни от най-засегнатите страни. Ние, немците, имаме силна връзка с тези две страни" - заявяват от Байерн.

"Трите клуба искаме да покажем на тези герои своята благодарност и своето уважение, своята солидарност. Искаме да отправим послание за солидарност и братство сред хората в Европа" - споделиха от Реал Мадрид. Междувременно, футболът в Германия вече се поднови. Как завърши Байерн Мюнхен в първия си мач от седмици насам?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички