Всеки ден ще има мач от Ла Лига, но с ограничения за отборите


Всеки ден ще има мач от Ла Лига, но с ограничения за отборите

553 0

Испанската футболна федерация и Ла Лига оставиха настрана различията си и са постигнали споразумение как да приключи сезонът. Футболът в Испания ще се завърне през юни с мачове, които ще се играят всеки ден от седмицата - включително в понеделник с ограничение, че никой отбор не може да играе два пъти в рамките на 72 часа.

Как точно ще се разминават мачовете и началните времена за всеки двубой все още не е напълно ясно, но в горещите летни месеци, игрите, играни в по-хладни части на страната, като север, ще започнат в 20:00 часа, докато тези, които се играят в по-горещите частите ще започнат по-късно, в 23:00 часа (местно време).

Временно ще бъде пренебрегнато и споразумението да няма мачове в понеделник, както бе преди пандемията. Това означава, че отбор, който играе в понеделник вечер, ще трябва да играе отново в четвъртък. Два двубоя на отбор седмично ще позволи на Ла Лига да приключи до края на юли месец, до когато е и срокът на УЕФА. Очаква се тазгодишната Шампионска лига да рестартира на 2 август, като финалът ще се проведе в Истанбул на 29 Август, стига остатъкът от календара да бъде завършен изцяло в очакване на случващото се междувременно с пандемията на коронавирус. Междувременно, обявиха най-вероятната дата за реванша между Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама