Без големи усилия Байерн Мюнхен превзе Берлин и се откъсна на върха в Бундеслигата


Без големи усилия Байерн Мюнхен превзе Берлин и се откъсна на върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

3090 0

Немският шампион Байерн Мюнхен се завърна в игра след повече от два месеца пауза заради кризата от COVID-19. Баварците надделяха над Унион Берлин като гост с 0:2 в мач от 26-тия кръг на Първа Бундеслига. Двете попадения бяха отбелязани от Роберт Левандовски от дузпа и Бенжамен Павар след ъглов удар.

В 19-ата минута Томас Мюлер прати топката в мрежата на домакините, но след намесата на ВАР голът бе отменен поради наличие на засада. В 40-ата минута Невен Суботич фаулира играч на баварците в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Левандовски реализира от бялата точка, което го превърна в първия футболист от топ 5 първенствата на Европа, който достига 40 гола за сезона.

10 минути преди изтичането на редовното време Байерн си подсигури победата с втори гол. След центриране от корнер Павар успя да засече топката с глава на близката греда и да я прати в мрежата на Гикивич - 0:2.

По този начин Байерн Мюнхен се откъсна на върха в подреждането, като вече разполага с 58 пункта - с четири повече от основния им преследвач Борусия Дортмунд. Унион Берлин от своя страна остава на 12-то място с 30 точки.

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Байерн Мюнхен е лидер в Бундеслигата с актив от 55 точки, като е с една точка пред Борусия Дортмунд, с три пред Борусия Мьонхенгладбах и с четири - пред РБ Лайпциг. Тази разлика може да нарасне, след като и трите отбора зад баварците изиграха своите срещи в събота (подробности тук). Унион Берлин от своя страна е на 12-то място с 30 пункта, като е на седем точки над зоната на изпадащите.

СЪСТАВИ

Унион Берлин: Гикивич, Суботич, Шлотербек, Хюбнер, Тримел, Андрих, Прьомел, Ленц, Ингвартсен, Бюлтер, Уджах

Байерн Мюнхен: Нойер, Алаба, Боатенг, Дейвис, Павар, Алкантара, Кимих, Горецка, Мюлер, Гнабри, Левандовски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички