Елитон се превърна в герой, но след това уби мечтите на Стоилов и Гьозтепе за Купата (ВИДЕО)


Елитон се превърна в герой, но след това уби мечтите на Стоилов и Гьозтепе за Купата (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

4224 0

Воденият от Станимир Стоилов втородивизионен турски Гьозтепе загуби драматично с 1:2 като гост на елитния Коняспор след продължения в мач от 1/16-финалите за Купата на Турция.

В герой само за няколко минути с попадението си се превърна новодошлият в Гьозтепе от ЦСКА 1948 - Елитон, който сгреши фатално в продълженията и прати Коняспор в следващата фаза на турнира.

Елитон сгреши фатално и

Развой на Коняспор - Гьозтепе

Елитон успя да открие резултата в 60-ата минута. Бразилецът се възползва от центриране от корнер и с глава вкара на елитния тим и поведе Гьозтепе напред.

ВИДЕО: Вижте дебютното попадение на Елитон за Гьозтепе

Радостта на гостите обаче продължи само 15 минути, след като Огючан Юлгюн съумя да изравни, възползвайки се от асистенцията на своя съотборник - датчанинът Лука Прип.

До края на втората част не се стигна до ново попадение и двата тима трябваше да решат кой продължава напред към осминафиналната фаза с продължения. В края на първите 15 минути Коняспор организира атака и футболист на тима прати топката в наказателното поле на Гьозтепе. Там Елитон опита да изчисти, но сгреши фатално, извеждайки Лука Прип, който от близка дистанция и малък ъгъл не сгреши и донесе победата на своя тим

По този начин Гьозтепе се сбогува с турнира за Купата, а Коняспор продължава да мечтае, насочвайки се към 1/8-финалите на надпреварата. Следващият мач на възпитаниците на Мъри ще бъде срещу Умранийеспор в понеделник (22 януари).

Още: "Мрежа от детайли": Най-добрите треньори - Мъри Стоилов и Любо Пенев издухани по "блиц успехи" - НО лидери в "маратона"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички