Африканската "УЕФА" наложи тежки санкции на Египет и Мароко след 1/4-финала


Африканската "УЕФА" наложи тежки санкции на Египет и Мароко след 1/4-финала
Снимка: Getty Images

1626 0

Африканската футболна конфедерация (КАФ) наложи наказания на няколко египетски и марокански футболисти и глоби, след като четвъртфиналният им сблъсък от турнира за Купата на африканските нации приключи с грозни сцени.

Санкциите бяха оповестени днес (2 февруари), ден преди Египет да играе с домакините Камерун на 1/2-финал!

Седемкратният шампион в надпреварата ще бъде без помощник треньора Рожерио Де Са и левия бек Марван Дауд за мача в Яунде. Двамата отнесоха наказания, които започват да изтърпяват с незабавен ефект, обявиха от КАФ.

Проблемите започнали след "стълкновения между помощник треньора на Египет Рожерио Пауло Дош Сантош Сезар Де Са и президента на Мароканската футболна федерация г-н Фузи Лекия", се казва в изявление на КАФ от централата им в Кайро. "Последва стълкновение, в което играчът на Мароко Софиан Буфал и футболистът на Египет Марван Мостафа Дауд са били идентифицирани", каза още КАФ. Наказанието на Дауд е поради "нападателното му поведение", докато това на Рожерио Де Са е заради "използването на неприличен жест".

КАФ наказа и играчите на Мароко Софиан Чакла и Софиан Буфал за "нападателно поведение". Това означава, че двамата няма да играят в плейофа за участие на Световно първенство срещу Демократична Република Конго през месец март.

Конфедерацията наложи глоба от 10 000 долара на Мароканската федерация и 25 000 долара на колегите им от Египетската футболна асоциация. "Фараоните" бяха санкционирани и с допълнителни 100 000 долара за нарушаване на медийните протоколи и наредби на АФКОН заради неизпълнението на ангажимента си към журналистите, неявявайки се на пресконференция преди мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички