Две обяснения: Как отборът на Нашвил успя да спре Лионел Меси и Интер Маями?


Две обяснения: Как отборът на Нашвил успя да спре Лионел Меси и Интер Маями?
Снимка: Getty Images

2832 0

В ранните часове на 31-ви август (българско време) отборът на Нашвил сложи край на серията от девет поредни победи на Интер Маями във всички турнири, завършвайки 0:0 при гостуването си на "DRV PNK Stadium" в мач от редовния сезон на Мейджър Лийг Сокър.

След двубоя един от основните футболисти на Нашвил разкри как тимът е успял да ограничи Лионел Меси и компания:

"Преди срещата Гари Смит (б.р. - треньорът) ни говореше за това колко е важно да бъдем компактни на терена и да не се дразним от факта, че те ще притежават топката в голяма част от времето. Трябваше да бъдем дисциплинирани и да останем фокусирани през всичките 90 минути", обясни халфът Брайън Анунга, цитиран от "Goal" и допълни:

"Меси обича да търси празните пространства, особено тези зад защитната линия. Точно затова се опитахме да лимитираме тези шансове пред него. Не беше лесно, но успяхме".

Самият наставник на Нашвил също се изказа по темата: "Очевидно, ние очаквахме, че те ще играят повече с топката. Лионел Меси е футболист, който може да създаде ситуация от нищото, но мисля, че тази вечер нашите играчи свършиха чудесна работа, особено в наказателното поле и около точката на дузпата. Успяхме да блокираме коридорите му за пасове и да притъпим страхотните атаки, които отборът на Интер организира".

*В следващия кръг на МЛС Интер Маями гостува на Лос Анджелис, в който играе българинът Филип Кръстев. Мачът е на 4-ти септември от 5:00 ч. (наше време)!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Лео е феномен": Новак Джокович сподели за какво точно е разговарял с Меси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички