Заради "неразбирателство" Лионел Меси се размина от наказание в МЛС


Заради "неразбирателство" Лионел Меси се размина от наказание в МЛС
Снимка: Getty Images

5553 0

Лионел Меси за малко не си навлече неприятности, след като не се появи за интервюта след мача след победата на Интер Маями срещу Ню Йорк Ред Булс миналия уикенд. Именно тогава аржентинецът направи дългоочаквания си дебют в МЛС и то с с попадения.

400 журналисти са присъствали на "Ред Бул Арена" в събота вечерта, толкова много, че е трябвало да се издигне палатка, за да се разшити капацитета. 

Въпреки това Меси, който би бил във фокуса на почти всички присъстващи репортери, не беше на разположение за интервюта. Правилата на лигата гласят, че играчите трябва да са на разположение за коментари 15 минути след редовното време.

Появиха се информации, че Меси може да получи дисциплинарни мерки за неявяване, но след това служители на лигата обявиха, че той няма да бъде наказан. Изявление на МЛС потвърди: "Имаше недоразумение относно достъпа на Лионел Меси до медиите. Той не е нарушил никакви указания за медийната си наличност в Мейджър Лийг Сокър".

Трябва ли Лионел Меси да дава интервюта за МЛС?

Меси донесе лавина от интерес и по-голямо покритие за МЛС. От пристигането му всеки мач на Интер Маями е разпродаден и комерсиалната страна на лигата процъфтява. Залата за пресата на стадион DRV PNK в Маями побира около 65 души, но няколкостотин членове на пресата сега кандидатстват за достъп всеки мач.

Именно затова се приема, че трябва да се направят промени, за да се гарантира, че "феноменът Меси" се третира внимателно и с уважение към играча. В момента МЛС е в процес на преразглеждане на политиката за достъп до медиите, която остава непроменена от 2017 г. Очакват се и други сериозни подобрения, като най-голямото ще е предстоящият нов стадион на Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички