Два италиански гранда пожелаха Нголо Канте въпреки контузията му


Два италиански гранда пожелаха Нголо Канте въпреки контузията му
Снимка: Getty Images

2419 0

Звездата на Челси - Н'Голо Канте е желан от Ювентус и Интер, тъй като искат да се възползват от изтичащия му договор, предават медиите от Острова. Полузащитникът пропусна по-голямата част от сезона досега - и беше принуден да отклони и Световното първенство по футбол, заради контузия.

Той, все пак, остава високо оценен дефанзивен полузащитник и правеше впечатляващи смени за Челси до август. "Сините" отчаяно се опитват да осигурят по-дългосрочен договор за 31-годишния футболист, но спорът колко време трябва да бъде удължаването забави преговорите. По този начин клубът рискува да го загуби като свободен агент, когато договорът му изтече в края на сезона.

Един напълно здрав Канте все пак би привлякъл вниманието на няколко клуба от високо ниво в Европа. Италианските гиганти Ювентус и Интер са сред фаворитите за подписа му, според La Repubblica.

Изданието твърди, че Канте "няма добри отношения с новия мениджър Греъм Потър" и звездата може да търси другаде, вместо да подпише договора му. Също така има шанс Канте да се откачи през януари, като La Repubblica съобщава, че 18 милиона паунда е сумата, която да накара Челси да продаде.

Канте влезе през този сезон като една от звездите на отбора на Челси и отсъствието му поради контузия не помогна на колебливата форма на отбора. Това е седмата му кампания на Стамфорд Бридж след преминаването му от Лестър през 2016 г.

Откакто пристигна, той спечели Висшата лига, Шампионската лига, Лига Европа и ФА Къп и доказа, че е неразделна част от няколко отбора на Челси. Основната пречка по отношение на сделката му изглежда е, че сините са готови да удължат договора му само за определен период от години, но Канте иска повече.

През последните седмици французинът беше свързван с лондонските съперници Арсенал и Тотнъм, както и с ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички