Драматично: Базел капитулира вкъщи в 120+9' за италиано-английски финал (ВИДЕО)


Драматично: Базел капитулира вкъщи в 120+9' за италиано-английски финал (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1781 0

Елиминиралият ЦСКА в четвъртия предварителен кръг на Лига на конференциите - Базел, не успя да достигне до финала на надпреварата след драматичен развой на полуфинала си с Фиорентина. 

Швейцарският гранд загуби с 1:3 реванша у дома и с общ резултат 3:4 отпада от второто издание на турнира за сметка на Фиорентина, който остава вторият италиански представител на финалите тази година след Рома в Лига Европа

Именно "вълците" спечелиха Лига на конференциите в първото й издание, а сега "виолетовите" ще спорят за трофея с Уест Хем.

През първата част нямаше изобилие от опасни положения след натиска на гостите. Те контролираха кълбото през 60% от игровото време, а головите ситуации бяха 5:4. 

31 минути бяха нужни на "виолетовите", за да отправят първи тест към вратата на домакините чрез Гонсалес, който стреля покрай левия страничен стълб. 

След четири минути обаче именно той наказа противниковата отбрана, след като с глава засече високо центриране от ъглов удар, за да изравни общия резултат. 

До края на полувремето само Марвин Хитц спаси домакините от пълно изоставане в съперничеството след отразяване на опит от страна на Бонавентура, който също опита с глава. 

Още в началото на втората част домакините успяха отново да поведат в общия резултат след изравнителното попадение на Зеки Амдуини, който завърши по най-добрия начин индивидуалния си рейд.  

Video edited on Kapwing

До края на редовното време обаче Гонсалес попари домакините още веднъж след 72 минути игра и по този начин срещата бе изпратена в продължения след общ резултат 3:3.  

Продълженията бяха драматични, след като срещата бе временно спряна и се стигна до сериозно добавено време на продълженията. Именно и тогава се стигна до победното попадение, което коства на феновете изпълнение на дузпи. 

В 129-тата минута появилият се на терена в 106-тата минута Барак наказа домакините с удар в долния десен ъгъл и след преглед с ВАР - попадението бе признато, за да определи и втория финалист в надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички