Петиция иска отнемане олимпийските титли на Кабаева заради връзката ѝ с Путин


Петиция иска отнемане олимпийските титли на Кабаева заради връзката ѝ с Путин
Снимка: Getty Images/Guliver

3456 0

В интернет върви петиция, с която се иска отнемане на олимпийските титли на Алина Кабаева. Бившата руска гимнастичка е бронзова медалистка от Сидни през 2000 г. и шампионка от Игрите в Атина 4 години по-късно. Кабаева има и 14 медала от световни и 21 медала от европейски първенства.

Причината за пускането на петицията е връзката на бившата гимнастичка с руския президент Владимир Путин. Слухове, че 39-годишната спортистка и 69-годишният политик са двойка вървят от 2008 г. насам, когато тя бе депутат в Кремъл. Путин беже женен тогава, с 2 пораснали деца. Говори се, че Кабаева е родила 4 деца на президента и затова е изчезнала от общественото полезрение в последно време.

Основателите на петицията смятат, че бившата гимнастичка не заслужава медалите си, тъй като го подкрепя да убива и бомбардира невинни хора в Украйна. По този начин тя не е пример за олимпийски шампион. Кабаева седи в мир и комфорт, докато невинните умират, посочват в петицията.

Смята се, че рускинята се крие в Швейцария, опитвайки се да избегне санкциите. Някои са на мнение, че тя се укрива в бункер в планината Алтай. Има и други петиции, в които се иска Швейцария да разследва дали жената е там, ако е - на какво основание е там и да се изиска депортирането ѝ в Русия. Вероятно петициите се пускат от украинския народ, дори от руснаци, които са против войната и режима на Путин.

След работата си като депутат, Алина Кабаева започна в Борда на Националната медийна група, най-големият прокремълски медиен гигант в страната. Оттам тя печели около 10 милиона долара годишно. Наскоро след войната в Украйна тя се обяви против санкциите към Русия. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички