Дни след срамното 0:5: Саша Илич обърна и подчини гръцки колос за Купата


Дни след срамното 0:5: Саша Илич обърна и подчини гръцки колос за Купата
Снимка: LAP.bg

8691 0

Бившият старши треньор на ЦСКА Саша Илич хвърли бомбата в турнира за Купата на Гърция, след като воденият от него Атромитос обърна и подчини гранда Панатинайкос с 2:1, и то като гост! 

След като през уикенда допусна първото си поражение в Гърция под ръководството на сърбина (с 0:5 от АЕК), Атромитос изигра фантастичен тактически двубой и взе ключов аванс преди реванша между двата отбора след седмица. 

В 11' домакините поведоха с гол на Канталапиедра и натиснаха в търсене на нов гол, но гостите изненадаха своя опонент. На свой ред в 25' Ангелски възстанови равенството, а шокът за гранда беше пълен в края на полувремето, когато Юбитана се възползва от добро подаване на Робай и реализира за пълен обрат още до почивката. 

През втората част темпото в мача беше изцяло диктувано от Панатинайкос. "Детелините" имаха куп положения за гол, но гостите оцеляха. Силно второ полувреме направи и вратарят на Атромитос Цинтотас, който направи няколко ключови спасявания. В 90' Йоанидис изпусна и дузпа за гранда. 

Това беше едва втора победа за Атромитос като гост на Панатинайкос за последното десетилетие. Панатинайкос допусна едва второ поражение у дома в местните турнири, като до момента само АЕК си беше тръгвал с 3 точки от "Апостолос Николаидис". 

Реваншът в четвъртфиналния сблъсък е на 30-ти януари. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички