ДНЕС се класират последните 3 тима за Евро 2024: Кошмарът на Роналдо и Португалия е на мач от тях


ДНЕС се класират последните 3 тима за Евро 2024: Кошмарът на Роналдо и Португалия е на мач от тях
Снимка: Getty Images

2194 0

Днес (26.03) ще окончателно ще стане ясен пълният списък с участници на Европейското първенство, което ще се проведе през лятото в Германия. До момента са известни 21 от 24-те страни, които ще видим на шампионата на Стария континент. След часове обаче предстои да се изиграят трите финала в трите потока от плейофите. Ако не бъдат излъчени победители в редовното време, ще последват продължения и евентуално дузпи.

С най-големи шансове за участие на Евро 2024 е Украйна, която има за съперник Исландия. Ще бъде любопитно и дали южната ни съседка Гърция ще се класира (фаворит е срещу Грузия). Ако съумее да го стори, то тя ще попадне в една група на Европейското с Португалия, Турция и Чехия. Роналдо и компания не пазят добри спомени от гърците след загубения финал у дома през 2004 година, когато са абсолютни фаворити, но биват сломени.

Гърция е на крачка от това пак да е в група с Португалия на европейски първенство

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това Гърция да победи като гост Грузия в редовното време е 2,43, докато ставката за успех на домакините в рамките на 90-те минути е 3,20. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,10. Сблъсъкът ще се състои от 19:00 часа българско време.

Южната ни съседка ще се надява да води на полувремето, тъй като четири от петте им победи при целия квалификационен цикъл дойдоха, когато имаха преднина на почивката. Техният треньор Густаво Пойет пък може да се похвали с 12 победи от 20 мача начело (6 загуби и 2 равенства). Освен това никога до момента Грузия не е побеждавала Гърция - записвайки цели 6 поражения и само 2 равенства (но вкарва гол в 5 от 8-те мача).

Украйна е големият фаворит да се класира на Евро 2024

Украйна на крачка от Евро 2024

В поток B поне на хартия финалът е най-предрешен. Коефициентът за успех на Украйна в редовното време е 1,50, докато ставката за успех на Исланддия за 90 минути футбол е 7,00. Пазарът за равенство е оценен на 4,20. Мачът започва в 21:45 часа българско време.

Украйна ще опита да се класира на четвърто поредни европейско първенство. Тимът обаче ще трябва да преодолее съперник, срещу който няма победа през този век (равенство и загуба в световни квалификации през 2016 и 2017 година). Освен това Украйна се представя притеснително при финални плейофи, печелейки само един от общо 7 за световни и европейски първенства. Селекционерът на Исландия Оге Харейде остана впечатлен от своите момчета, които на полуфинала разбиха Израел с 4:1. Харейде възкликна, че това е най-добрият мач на страната при него.

Уелс и Полша в непредвидим дуел: Залогът е място на Евро 2024

Поток А се считаше за най-силен от трите. В него до финала стигнаха Уелс и Полша, след като записаха разгромни победи в полуфиналите - съответно с 4:1 над Финландия и с 5:1 над Естония. Коефициентът на efbet за победа в полза на домакините от Острова е 2,50, докато ставката за триумф на Полша е 3,05. Пазарът за равенство е оценен на 3,10. Двубоят започва в 21:45 часа българско време.

Уелс е в серия от 7 мача без загуба (4 победи и 3 равенства), като освен това има само едно поражение в последните си 16 евроквалификации у дома (11 победи и 4 равенства). Проблемът за "драконите" е, че след като печелят първия мач срещу Полша в историята (март 1973), няма успех срещу този опонент във вече 9 срещи (2 равенства и 7 загуби). Очаква се и бърз гол, след като първото попадение във всеки от последните три мача на Уелс идва още преди да са изминали и 10 минути игра.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички