Италия е едноличен рекордьор по най-дълга серия без загуба в света


Италия е едноличен рекордьор по най-дълга серия без загуба в света
Снимка: Getty Images

3347 0

Европейският шампион Италия подобри рекорда за най-много поредни мачове без загуба в историята, след като направи нулево равенство при гостуването си на Швейцария в мач от група С на квалификациите за Мондиал 2022.

На стадион "Санкт Якоб" в Базел най-добрият шанс за гол бе за гостите, но халфът на тима Жоржиньо пропусна дузпа в началото на второто полувреме, след като вратарят на Швейцария Ян Зомер отрази удара му. Стражът на домакините се намеси отлично и при изстрел на Доменико Берарди през първата част. В крайна сметка до голове не се стигна и Италия записа рекорден 36-и пореден мач без загуба.

За възпитаниците на Роберто Манчини обаче това бе втори пореден мач без победа след равенството с България по-рано тази седмица, като тимът остава начело в групата с 11 точки от 5 мача, четири повече от втория Швейцария, който обаче е изиграл две срещи по-малко. След вчерашния си успех над Литва България заема трета позиция в групата с пет точки от пет мача. А ето от коя позиция в ранглистата на ФИФА влезе България в мача с Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички