Джани Инфантино: Не трябва да говорим за война, когато става въпрос за футбол


Джани Инфантино: Не трябва да говорим за война, когато става въпрос за футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

975 0

Президентът на световната футболна централа ФИФА Джани Инфантино заяви днес, че не трябва да се говори за война, когато става въпрос за футбол и във времена на световна пандемия институциите трябва да взимат правилни решения:

"Не трябва да говорим за война, когато става въпрос за футбол. Особено във времена, в които целият свят се бори с безпрецедентна пандемия. Задача на националните институции, после УЕФА и ФИФА, да взимат правилните решения", споделя пред L’Equipe Инфантино.

"Дори и в най-деликатните ситуации аз съм за диалог, а не за конфликти. Истинският лидер трябва първо да се запита защо се е стигнало дотук и след това да гради бъдещето, слушвайки се във всички особено в сърцето на футбола – феновете".

Инфантино сподели и че не е правилно да бъдат наказвани футболисти, треньори и фенове, заради решението на шепа хора да създадат Суперлига:

"Определени санкции могат да имат важни последици, за които трябва да носим отговорност. Чувам, че клубовете трябва да бъдат наказани. Едновременно с тях ще бъдат наказани и футболистите, треньорите и феновете, които нямат нищо общо със Суперлигата", завърши президентът на ФИФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички