Ди Мария наказа Порто в брутално дерби с 1 червен и 10 жълти картона, Бенфика окупира върха (ВИДЕО)


Ди Мария наказа Порто в брутално дерби с 1 червен и 10 жълти картона, Бенфика окупира върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1707 0

Бенфика удари с 1:0 гостуващия Порто в дербито на гигантите в португалския футбол в среща от 7-ия кръг на първенството. Двата гранда на местния футбол изнесоха здрав мач, нажежен до червено, от който победители излязоха „лисабонските орли“.

Скъпоценният гол, донесъл успеха за домакините, заби Анхел Ди Мария в 68-ата минута. „Драконите“ пък играха с човек по-малко още от 19-ата минута, когато директен червен картон получи Фабио Кардосо.

Двубоят не изневери на очакванията и предложи много емоции. Реферът Жоао Пинхейро оцвети срещата и в жълто. Той показа общо и 10 жълти картона – 4 за домакините и 6 за гостите.

Бенфика се изкачи на върха в класирането със спечелените 3 точки, събирайки актив от 18 точки. Порто на Серджо Консейсао се свлече до 3-ата позиция с 16 пункта.

Дербито на „Естадио Луж“ започна много настървено. Атаките се редуваха и към двете врати. Доста активен от самото начало в редиците на домакините бе аржентинската звезда Анхел Ди Мария, който още в първите минути стреля по посока на пазената от Диого Коща.„Драконите“ отговориха с шут над гредата на Стивън Еустакио.

В 19-ата минута страстите на терена се нажежиха. Анхел Ди Мария овладя след улавяне на вратаря Трубин. Точно преди крилото да нахлуе в пеналта обаче той бе връхлетян отзад от Фабио Кардосо. Съдията Пинхейро му показа директен червен картон. Реферът преразгледа ситуцията чрез VAR и прецени, че трябва да го изгони и да остави Порто с 10 души на терена.

Четвърт час по-късно гостите едва не продължиха двубоя с 9 играчи. Давид Кармо извади късмет, че привиканият да преразгледа ситуацията рефер не промени решението си и остана само с жълт картон.

След почивката „орлите“ излязоха по-настървено. Оркун Кьокчу тресна гредата. По-добрата игра на домакините продължи.

Логичното се случи в 68-ата минута, когато Анхел Ди Мария разпечата вратата на съперника.Той засече центриране в пеналта и прати топката под напречната греда – 1:0.

Малко по-късно Ди Мария пропусна да удвои преднината на Бенфика. Хората на Серджо Консейсао нямаха съпротивителни сили, за да успеят да се докопат до равенството и така възпитаниците на Роджер Шмит заслужено триумфираха в голямото дерби на Португалия.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички