Десподов повежда ПАОК в Загреб за победа - там вече има два гола


Десподов повежда ПАОК в Загреб за победа - там вече има два гола
Снимка: instagram.com/paok_fc

1402 0

Днес ПАОК се изправя срещу поредното си трудно изпитание от началото на кампанията. Двуглавия орел в сряда пристигна в Загреб, където по-късно в четвъртък ще гостува на местния Динамо. 

Десподов става все по-важен за солунчани

Позицията на Десподов

Солунчани ще бъдат без вярната си публика на "Максимир" от съображения за сигурност, а за Разван Луческу има проблеми и в нападението на отбора му. Очаква се то да бъде поведено от капитана на България - Кирил Десподов. Причината за това е състоянието на Самата:

"Десподов ще трябва да използва качествата си като таран, тъй като нападателят Мбвана Самата не е на разположение. Самата преминава в момента лечение поради проблема си с гърба и няма да пътува до Загреб.

А в ПАОК не разполагат с други опции. Разван Луческу иска да има варианти и в движение на мача на терена. Българинът е във форма и не бива да бъде ваден от състава, а пускането му на върха дава шанс да го премести в течение на мача на фланга", коментират от радио sport-fm.gr.

Проблемите за ПАОК

Междувременно лазарет на солунчани е пълен с разболелия се резервен сръбски вратар Живко Живкович и контузените Уилям Троост-Еконг, Янис Михайлидис и Джоан Састре. 

До този момент Десподов два пъти се е изправял срещу Динамо Загреб с Лудогорец, а "орлите" отстъпиха и в двете квалификации за Шампионска лига. Българинът обаче вкара два гола при крайното 2:4 именно на "Максимир" в реванша.  

Ако ПАОК отстрани "сините" - то Десподов за първи път в кариерата си ще достигне до 1/4-финалите в някой от евротурнирите.

 Вижте статистиката на ПАОК срещу хървати в евротурнирите!

Десподов и компания с трета поредна победа в Гърция

Кирил Десподов с поредно отличие в Гърция: Натисна газта и тормози всеки противник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички