Супермач с гигант в беда и огромен шанс за Десподов към първи трофей в Европа


Супермач с гигант в беда и огромен шанс за Десподов към първи трофей в Европа
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images и Instagram

6503 0

Третият по сила европейски клубен турнир Лига на конференциите продължава без участие на български отбор, след като Лудогорец отпадна на 1/16-финалите от Сервет. Все пак остава българин, който да се бори за трофея. Става въпрос точно за бившия футболист на "орлите" Кирил Десподов, който търси първи триумф в европейска клубна надпревара.

Неговият ПАОК се падна срещу друг тим от Балканите в лицето на Динамо Загреб. Гърците са гости в първия мач и дори са в ролята на аутсайдер (повече за това по-долу в материала). Безспорно обаче дуелът на вечертя противопоставя Аякс и Астън Вила, където английският тим е абсолютен фаворит.

Гвоздеят в Лигата на конференциите: Аякс срещу Астън Вила

Аякс е в беда срещу Астън Вила

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за успех на четирикратния европейски клубен шампион у дома на "Йохан Кройф Арена" е 4,60, докато ставката за борещия се за място в топ 4 на английската Висша лига тим е 1,69. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 4,10. Сблъсъкът е от ранните и започва в 19:45 часа българско време.

Аякс е в слаба форма и има само две победи в последните си седем официални мача (две загуби и три равенства). Освен това нидерландският гранд е загубил всеки от последните си пет двубоя у дома срещу английски опонент, като дори не се е разписвал в последните четири мача. Тимът на Унай Емери пък вече спечели през този сезон в Нидерландия, след като сломи АЗ Алкмаар като гост с 4:1 в групите на надпреварата.

Аякс бе в серия от цели 15 техни срещи, в които неизменно и двата отбора се разписваха. Все пак в последните два двубоя на тима домакинът неизбежно печелеше с 2:0 (1 загуба и 1 победа). Оли Уоткинс пък е човекът във форма за Астън Вила, като е вкарал пет гола в последните три мача, а освен това е замесен в цели 31 попадения във всички турнири през кампанията (21 гола и 10 асистенции). Само Ерлинг Холанд е с повече сред играчите от Висшата лига.

Кирил Десподов и ПАОК са аутсайдер в Лигата на конференциите

Десподов е най-опасното оръжие на ПАОК

Мачът на Кирил Десподов и компания пък е от късната програма и ще започне в 22:00 часа българско време. Коефициентът на efbet за успех в полза на ПАОК като гост в Хърватия е 3,25, докато ставката за победа за Динамо Загреб е 2,25. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,40.

Динамо е в суперформа и няма загуба в девет поредни официални мача (6 победи и 3 равенства). ПАОК обаче също стабилизира представянето си и е в серия от три поредни победи, като по-рано през кампанията убедително спечели групата си в Лигата на конференциите с 5 успеха и 1 равенство. Освен това гърците спечелиха и двата двубоя до момента в историята срещу този опонент - и в двата случая с минималното 1:0 (в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2010/11).

Кирил Десподов ще бъде основно оръжие на ПАОК и в този мач, като той вече се е отличил с 12 попадения и 11 асистенции в дебютния си сезон за гръцкия тим. Любопитен факт пък е, че 13 от 16 гола на ПАОК в Лигата на конференциите през този сезон идват през второто полувреме.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички