"Много хора бяха скептични за Кирил Десподов"


"Много хора бяха скептични за Кирил Десподов"
Снимка: The Official PAOK FC Youtube channel

914 0

През септември 2023 година Кирил Десподов напусна Лудогорец след 128 мача, в които се отчете с 39 попадения и даде 55 асистенции. Той премина в ПАОК срещу 3,5 милиона евро, като става все по-ключов футболист за гръцкия тим.

За него вече има 33 срещи, 12 гола и 11 асистенции. Връзката му с феновете на отбора е добра, като впечатленията от него са положителни. Изглежда обаче мнозина са били скептични към бързоногото крило, преди да го видят в действие.

Това разказа бившият футболист на ПАОК Тасос Тасиопулос пред гръцкото радио Metropolis 95.5. Той се изказа много ласкаво за Десподов и дори го посочи като своеобразното MVP на тима - въпреки наличието на Тайсон в състава. Бившият футболист на Шахтьор Донецк може да се похвали с 8 мача и 1 гол за представителния отбор на Бразилия.

Още: Кирил Десподов с поредно отличие в Гърция: Натисна газта и тормози всеки противник

Обявиха Десподов за най-полезния играч на ПАОК

Кирил Десподов е най-важният играч на ПАОК?

"MVP на ПАОК - играчът, за когото вярвах, че ще направи разликата, е Десподов. Голът, който вкара срещу Арис, макар и отменен, показа неговото качество. Много хора бяха скептични за него, но не и аз. Гледал съм български мачове и нямах съмнение, че е правилно попълнение" - сподели той, цитиран от БТА.

"Шампионатът е вълнуващ, интересът не намалява, а битката безмилостна. Не мисля, че ще има ясен фаворит в тези плейофи и това е добре за футбола. Това може да е предимство за ПАОК и Олимпиакос. Защото когато участват в Европа, психологията на играчите става по-добра тъй като играят в големи мачове.

ПАОК няма еталонен играч, който ще вкара 20 гола за една година. Ако имаха подобен футболист, лесно реализиращ, тогава нещата щяха да са различни. Моят избор за подобен тип футболист е Седрик Бакамбу, който е в Бетис" - сподели още той. Съвсем наскоро пък Кирил Десподов даде интересен съвет на феновете на ЦСКА.

Десподов наказваше, но страдаше: Динамо Загреб е кошмар за крилото, но и мишена за ПАОК

За 204 дни Десподов провали Лудогорец и ПАОК с еднотипното си изпълнение на дузпи (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички