Да се хванеш за главата... Най-голямата загуба в световния футбол (ВИДЕО)


Да се хванеш за главата... Най-голямата загуба в световния футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1557 0

На 7 юли 2015 година националният отбор на Вануату поставя неофициален рекорд с победата си с 46:0 над Микронезия. Резултатният сблъсък се е провел в Папуа Нова Гвинея в турнир за младежи до 23-годишна възраст. С оглед на резултата нека все пак да поясним, че става въпрос за футболен турнир.

Вануату се нуждае от победа с 36:0, за да оправи головата си разлика

Избраните моменти от срещата са повече от комични. Атаката на Микронезия е общо-взето несъществуваща, а относно защитата – коментарът е просто излишен. Вануату са водили с 22:0 на почивката, а след нея добавят още 24 гола. Отборът се е нуждаел от победа с поне 36:0, за да се класира напред след загуба от Таити и равенство с Фиджи.

Тимът на Микронезия, който събира едва 18 състезатели за турнира вместо официално посочените в правилата 23-ма, отпада в груповата фаза с допуснати 114 и 0 отбелязани попадения, като преди това записва загуби с 0:30 от Таити и 0:38 от Фиджи.

Всички футболисти на Микронезия са от едно село

Интересен факт е, че всички футболисти на Микронезия са били от едно село, което никога през живота си не са напускали. При пристигането им в хотела в Папуа Нова Гвинея също не са знаели, че асансьорите съществуват.

Въпреки загубата с 0:36: Треньорът на Микронезия е доволен от играчите си

Въпреки че им беше поставен прякорът „най-лошия отбор някога“, треньорът на микронезийците, австралиецът Стан Фостър, е останал доволен от своите играчи и заяви, че са били посрещнати удома като герои, които са се престрашили да излязат от комфортната си зона и са напуснали селото.

Микронезия обаче не фигурира във ФИФА и съответно загубата им с 0:46 не се признава за официална. Поради тази причина официалният рекорд за най-голяма загуба се държи от Самоа след загубата им с 0:31 от Австралия през 2001 година.

Вижте още

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички