ЦСКА Москва съсече Манчестър Сити, Миланов с ключов принос


ЦСКА Москва съсече Манчестър Сити, Миланов с ключов принос

1630 0

Изненадата в група E и в четвъртия кръг от груповата фаза на Шампионската лига поднесе руският ЦСКА Москва. Армейците победиха насред "Етихад" английския шампион Манчестър Сити с 2:1 и се изравниха с Рома на второто място в групата с по четири точки. Загубата беше поредното показно, че богаташкият клуб на "гражданите" не вирее в най-престижния европейски клубен турнир, като за трета поредна година те изглежда ще приключат европейското си участие още в груповата фаза, защото имат само 2 точки и тепърва предстоят мачове с Байерн Мюнхен и Рома.

Мачът започна ударно за руснаците – не бяха минали и две минути, когато ЦСКА Москва получи шанс да центрира от фаул отдясно на наказателното поле. Последва точно това – меко и точно центриране право на главата на Сейду Думбиа, който без да му мисли много наниза топката във вратата на Джо Харт – 0:1.

Англичаните не се мотаха дълго и бързо отговориха на предизвикателството. В 8-та минута „Сити” спечели пряк свободен удар почти фронтално срещу Игор Акинфеев, на около 22-23 метра. Зад топката застана Яя Туре, който прецизно я прати в горния ляв ъгъл на руския вратар – 1:1.

Бързият изравнителен гол беше последван от масиран натиск на английския шампион, като Акинфеев трябваше да спасява на два пъти. И точно когато голът в руската врата изглеждаше въпрос на време, Сейду Думбиа блесна отново. Тогава той много хитро се изтегли от положение на засада, след като Гаел Клиши изчисти топката необяснимо слабо, последва мигновен пас към чернокожия нападател на ЦСКА и той, сам срещу Харт, с удар по земя вкара второ попадение за тима си – 1:2.

През второто полувреме Сити тръгна напред и в 58-та минута Милнър центрира остро, а Агуеро за малко не успя да засече с шпагат топката и да изравни. Само след десет минути обаче положението за домакините стана много тежко – влезлият като резерва български национал Георги Миланов тръгна да прави двойно подаване с Ахмед Муса, той беше спрян с бодичек от Фернандиньо и бразилецът получи втори жълт картон. От прекия свободен удар Миланов на косъм не намери горния ляв ъгъл.

Само три минути по-късно мачът на практика беше решен. Тогава Ерьоменко се вмъкна умело пред Яя Туре и му взе топката, а чернокожият халф си изпусна нервите и го свали на земята. Съдията прецени това за умишлен удар и изгони Туре с директен червен картон. За финал Агуеро на два пъти се пльосна в наказателното поле на ЦСКА, но дузпа не беше дадена, макар във втория случай сякаш да имаше основание.

СТАТИСТИКА

Манчестър Сити: Джо Харт; Пабло Сабалета, Мартин Демикелис, Венсан Компани, Гаел Клиши; Джеймс Милнър, Фернандо (65' Един Джеко), Яя Туре, Хесус Навас (46’ Самир Насри); Стеван Йоветич (46’ Фернандиньо); Серхио Агуеро

Треньор: Мануел Пелегрини

ЦСКА Москва: Игор Акинфеев; Василий Березутски, Сергей Игнашевич, Георги Шенников, Марио Фернандес; Роман Ерьоменко, Понтус Вернблум, Бибрас Начо, Алан Дзагоев (86' Дмитрий Ефремов); Сейду Думбия (67' Георги Миланов), Ахмед Муса

Треньор: Леонид Слуцки

Стадион: Етихад

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички