Чудовищните контузии, които опорочиха Европейското по футбол (ВИДЕО)


Чудовищните контузии, които опорочиха Европейското по футбол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4701 0

Отложеното Европейско първенство по футбол 2020 започна много скоро след края на националните първенства на участниците в него и това бе една от причините, породили заплаха от контузии на шампионата. Опасенията за това се оправдаха още в първи кръг на груповата фаза, когато халфът на Дания Кристиан Ериксен получи сърдечен арест на терена и животът му беше в опасност.

В 1/4-финалите пък защитникът на Италия Леонардо Спинацола получи тежка контузия сякаш от нищото. В 79-ата минута на мача с Белгия той тичаше след топката, но изведнъж се спря, сгъвайки крака си. Негов съотборник го положи на тревата и той повече не се изправи. Италианецът беше поставен на носилка и откаран в болница. Впоследствие стана ясно, че той има разкъсване на ахилесовото сухожилие. 

Поне 6 месеца ще трябва да се лекува и нападателят на Украйна Артьом Беседин. С един удар, макар и неумишлен, шведът Даниелсон го извади от строя за дълго. Ядрено-магнитният резонанс показа, че той има частично нараняване на задна кръстна връзка, частично нараняване на вътрешните и външните странични връзки и фрактура на бедрената кост. От удара Беседин е получил свръхекстензия в колянната става, която е причинила толкова масивна травма, посочи лекарят на Динамо Киев Андрий Шморгун.

От контузиите, довели до сериозни последици, може да се припомни и сблъсъкът за висока топка между белгийския бранител Тимоти Кастан и руснака Далер Кузяев. Защитникът на Лестър не диагностициран с двойна фрактура на стената на очната кухина и претърпя 6-часова операция. Ако ударът беше попаднал с 3 см. по-високо, последиците за здравето на Кастан щяха да бъдат ужасни и той трябваше да приключи кариерата си. А с каква контузия е играл Де Бройне срещу Италия четете тук. 

Източник: kp.by

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички