Чехия и Испания си спретнаха интересно реми, Иниго Мартинес спаси иберийците от загубата в края


Чехия и Испания си спретнаха интересно реми, Иниго Мартинес спаси иберийците от загубата в края
Снимка: Getty Images

3820 0

Чехия и Испания завършиха при резултат 2:2 в много интересен мач от втория кръг в груповата фаза в Лигата на нациите. Домакините повеждаха на два пъти с голове на Якуб Пешек и Ян Кутха, който се отличи и с асистенция за първия гол, но и с един фрапантен пропуск. Испанците се връщаха в резултата чрез попадения на Гави, който реализира първия си гол с националния отбор, и Иниго Мартинес, който спаси своя тим от загуба срещу иначе много стабилния тим на чехите. Ето как се разви мачът в Прага.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Чехия поведе рано в мача след гол на Якуб Пешек и след по-активно начало домакините заслужено поведоха в резултата. Владимир Цоуфал изведе по хубав начин Ян Кутха отдясно, който подаде по земя на далечната греда и за Якуб Пешек остана най-лесното - да открие резултата в полза на Чехия. Останаха известни съмнения за засада при извеждащия пас на играча на Уест Хем, но проверката от ВАР установи, че такава няма и голът бе признат.

След ранния получен гол испанците взеха инициативата и бяха далеч по-активният тим на терена, но голови опасности пред вратата на Томаш Вацлик липсваха. В средата на първото полувреме Пабло Сарабия се озова на добра позиция за стрелба, но ударът бе неточен и премина ниско покрай левия страничен стълб.

Принудителна смяна бе извършена в състава на домакините. Ярослав Зелени бе заменен от Якуб Янкто.

Първият точен удар за Испания дойде едва в 34-тата минута - нанесе го Ерик Гарсия с глава след центриране.

Лошият късмет отново споходи чехите, след като появилият се като резерва Якуб Янкто получи тежък удар след лош сблъсък с играч на противника, но въпреки това довърши полувремето, но в началото на втората част бе заменен от играча на Виктория (Пилзен) Милан Хавел.

В продължението на първото полувреме младокът от Барселона - Гави, изравни резултата след хубав удар по земя в далечния ъгъл, след добра асистенция на Родри. Това бе първото попадение на Гави с националната фланелка на Испания.

Второ полувреме

Испания започна второто полувреме по същия начин, както завърши и първото - с натиск и по-активна игра. Остро центриране по земя на Родри към Дани Олмо бе изчистено от бранител на домакините във вратарското поле.

Най-чистото полжение в мача изненадващо се откри пред Ян Кухта, който бе изведен сам срещу Унай Симон, но стреля покрай вратата в аут. Отново каакто при първия гол, останаха известни съмнения за засада, но в крайна сметка играта бе оставена да продължи.

Чехите заиграха по-твърдо и последваха няколко груби нарушения. Чехия отново поведе в резултата, след като централният нападател Ян Кухта бе изведен отлично от резервата Вацлав Черни и първият прехвърли излезлия напред Унай Симон за 2:1. Този път поводи за съмнения за засада нямаше,  тъй като Кухта стартира от своята половина, но бе изпуснат от защитниците на гостите.

Играчите на Луис Енрике създадоха някои опасности пред чешката врата, но до опасен изстрел така и не се стигна.

Все пак Испания успя да изравни резултата след центриране от корнер. Централният защитник Иниго Мартинес се извиси над останалите и стреля с глава в напречната греда, а топката тупна зад голлинията - 2:2.

Стартови състави:

Чехия: Томаш Вацлик, Давид Зима, Якуб Брабец, Алес Матею, Владимир Цоуфал, Мичал Садилек, Томаш Сучек, Ярослав Зелени, Якуб Пешек, Ян Кутха, Ондрей Лингър

Испания: Унай Симон, Дани Карвахал, Ерик Гарсия, Иниго Мартинес, Маркос Алонсо, Коке, Родри, Пабло Гавира, Даниел Олмо, Раул де Томас, Пабло Сарабия

Преди мача:

Един от най-интересните мачове тази вечер (05.06) във втория кръг от турнира Лигата на нациите е между отборите на Чехия и Испания на стадион „Синобо Стейдиъм“ в Прага от 21.45 ч. българско време. Двата тима са още в група със съставите на Швейцария и Португалия, които играят по същото време. Главен съдия на двубоя в чешката столица ще бъде французинът Франсоа Летексие.

В първия кръг от груповата фаза на турнира чехите успяха изненадващо да надвият с 2:1 фаворизирания тим на Швейцария, а Испания завърши наравно като домакин в иберийското дерби с Португалия. Може да следите мача Чехия - Испания НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG!

Във временното класиране в групата Чехия води с 3 точки, Португалия и Испания имат по 1, а Швейцария е с 0. При нов положителен резултат, този път срещу „Ла Фурия Роха“, чехите драстично ще подобрят шансовете си за класиране в следващата фаза на турнира.

Тези два тима се срещнаха за последно на Евро 2016 отново в груповата фаза и в този мач Испания победи с минималното 1:0. През 2011 година двата отбора бяха в една квалификационна група за Евро 2012, като и двата мача бяха спечелени от испанците – 0:2 като гост и 2:1 като домакин.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички