България отнесе 5 звучни шамара от Грузия и се сбогува с мечтите си за първо място в Лигата на нациите


България отнесе 5 звучни шамара от Грузия и се сбогува с мечтите си за първо място в Лигата на нациите
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

12697 0

България бе разгромена с 2:5 от Грузия във втория си мач от група 4 на Лига "C" от турнира Лигата на нациите в Разград. "Лъвовете" не успяха да се противопоставят по никакъв начин на "кръстоносците" и допуснаха 5 гола - 4 от четирима различни голмайстори на гостите и един от автогол на Андреа Христов. 

Още в 4' Грузия поведе с гол на Зурико Давиташвили. В 11' отново гол на гостите бе отменен от ВАР за засада. Андреа Христов пък си отбеляза автогол в 31' и така завърши полувремето на мача. 

През втората част "лъвовете" се опитаха да се върнат в мача с гол с глава на Атанас Илиев в 50'. Само две минути по-късно обаче, "кръстоносците" се развихриха и нанизаха три гола за по-малко от 20 минути дело на Зивзивадзе, Вако и Кварацхелия от дузпа, направена от Иван Турицов. Илиян Стефанов реализира за 2:5 в 83' с първия си гол за България. А Ника Квеквескири изпусна да направи резултата 2:6 в 92' минута, след като удари греда от нов наказателен удар отсъдена за игра с ръка на Виктор Попов.

Грузия оглави временното класиране в групата, след като победи и Гибралтар в първия мач с 4:0. Северна Македония победи с 2:0 в другия мач в групата и заема второто място България е на предпоследното място с актив само от една точка. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първия опасен удар в срещата отправи отбора на Грузия отправи първия изстрел в срещата, като той бе отбит от защитник на "трикольорите".

ГОЛ! Централният нападател на гостите Давиташвили успя да засече балонно центриране в наказателното поле с глава и надскочи Единсон Йорданов, за да преодолее Николай Михайлов и да изведе Грузия напред в резултата в 4'.

Първото добро положение за "лъвовете" се откри в 9', като Турицов проби по десния фланг, но центрирането му не намери нито Кирил Десподов, нито Атанас Илиев. Гол на "кръстоносците" бе отменен заради засада, след проверка на ВАР в 11'. Феноменална възможност се откри пред Кирил Десподов в 15', след като Единсон Йорданов изведе от дълбочина нападателя на Лудогорец, но топката се оказа дълга и не успя да отправи хубав удар към вратата на Грузия.

До средата на първото полувреме играта бе предимно в центъра, като двата тима нямаха чисти положения пред двете врати. 

АВТОГОЛ! Грузия удвои резултата в Разград след атогол на Андреа Христов в 32'. Футболистите на България имаха претенции за нарушение срещу Георги Миланов в центъра на терена, но такова не бе отсъдено. Силния удар на Иракли Азаров се отби в крака на Андреа Христов и направи невъзможно Михайлов да се намеси, за да отрази.

Силен, но неточен удар на Неделев рикошира в защитник на гостите и прелетя над вратата на "кръстоносците" в 36'. В 39' Мартин Минчев се опита да прехвърли Лория, но топката мина в ляво от вратата. Гостите продължават с опасните атаки и само късмет покрива националите ни, за да изостават само с два гола до 43'. Невероятна възможност изпуснаха "кръстоносците" в края на първата част, Михайлов се намеси, но избитата топка към центъра уцели крака на грузински нападател, но излезе в аут. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 48' на мача България получи шанс да изпълни пряк свободен удар от дясно на вратата на Грузия на границата на наказателното поле, а зад топката застана Десподов. Ударът се отби в стената и не доведе до нищо по-опасно. 

ГОЛ! Атанас Илиев засече центриране на Иван Турицов в малкото наказателно поле в 50' и намали изоставането на националите ни на 1:2.

ГОЛ! Секунди по-късно гостите отново възстановиха преднината си от два гола и попариха устрема на "трикольорите". Буду Зивзивадзе вкара за Грузия, след като остана абсолютно непокрит и свободен да отправи удар в 52'.

ГОЛ! В 57' Турицов фаулира футболист на "кръстоносците" и реферът отсъди дузпа. Хвича Кварацхелия направи резултата 1:4 в Разград, след като не остави шансове на Николай Михайлов.

Фал срещу хафът на Левски в 63' - Илиян Стефанов на границата на наказателното поле, в ляво на вратата даде възможност на Тодор Неделев отбележи, но топката мина покрай дясната странична греда.

ГОЛ! Резервата Вако, който влезе в 67', реализира в 70' и направи резултата 1:5 за Грузия. С поредица от бързи пасове гостите стигнаха до наказателното поле на България и без проблем прокараха топката през защитата.

В 76' Николай Михайлов спаси с крак отбелязването на 6-и гол във вратата на "лъвовете" , след като имаше цели двама нападатели пред себе си. В 77' България имаше шанс да вкара втори гол, след като защитник на гостите изби в Атанас Илиев, който овладя с гърди и шутира от воле, но в обсега на Лория, който спаси. 

ГОЛ! Футболистът на Левски - Илиян Стефанов вкара първия си гол за "трикольорите", след като довкара топка, която бе избита след ъглов удар.

В 92' главният арбитър отсъди втора дузпа за гостите за игра с ръка на Виктор Попов в нагледно лесна ситуация. Ника Квеквескири обаче уцели лявата греда на Николай Михайлов и запази резултата 2:5.

Стартови състави:

България: Михайлов (к) - Турицов, Христов, Недялковм Йорданов - Неделев, Чочев, Миланов, Десподов - Минчев, Илиев

Грузия: Лория - Хочолава, Кашиа (к), Какабадзе - Квеквескири, Абуряниа, Кверквелия - Азаров, Зивзвиадзе, Кварацхелия - Давиташвили

Топ коефициенти за мача:

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички