Бразилският съдия "Хълк", който никой не иска на Световното по футбол в Катар! (СНИМКИ)


Бразилският съдия "Хълк", който никой не иска на Световното по футбол в Катар! (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3798 0

Жребият за Мондиал 2022 чука на вратата и докато десетки пъти бяха обсъдени звездите, които ще пропуснат Световното – време е да погледнем и към съдиите, върху които пада не леката задача да ръководят сблъсъците. Или поне върху един конкретен, а именно Андерсон Даронко, който има честта да носи прякора "Juiz Fortao", или "силният съдия" на български.

Бразилският съдия отново нашумя, след като в социалните мрежи бяха разпространени негови снимки, от които би се притеснил дори португалският защитник Пепе. 41-годишният рефер бива сравняван дори с Хълк, а мачове свири главно от Бразилия.

Въпреки че малко съдии биха могли да се похвалят с физическата форма на Даронко – бразилецът подчертава, че няма за цел да плаши играчите, а иска да бъде уважаван заради съдийските му изяви.

"Уважението идва от начина, по който се отнасям към играчите и всички замесени", коментира той пред El Globo през 2017 г.

Реферът Даронко ще остане в историята като първия рефер в Бразилия, който спря мач заради хомофобски скандирания, а именно мача между Вашку да Гама и Сао Пауло през август 2020 г.

Тук може да видите какво отреди жребият за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички