Босът на Наполи: 32 и 28-годишни не трябва да играят за националния си отбор!


Босът на Наполи: 32 и 28-годишни не трябва да играят за националния си отбор!
Снимка: Getty Images

1293 0

Президентът на Наполи - Аурелио Де Лаурентис, изказа мнение за това, че клубовете са длъжни да пускат своите звезди за ангажиментите им в националните отбори. Повод за това стана новата тежка контузия на Неймар, която ощетява клуба му Ал Хилал.

"От 2013 година до днес сме получили около 4 милиона евро компенсации за участието на наши играчи в мачовете на националния им отбор, въпреки че всеки път се канят над десетима наши играчи. Това не е добре.

Според мен 32-годишни не трябва да играят в националния отбор. 28-годишните също! Сега има много футболисти, които са много силни още на 18 години. Но ако не им дадат да играят, как ще станат шампиони?!

Защо са ни нужни тези отбори до 19 и до 21 години, ако не им се обръща внимание? Тези мачове не увеличават стойността им по никакъв начин. Искам да има един национален отбор, за който да играят млади футболисти до 22 години", заяви Де Лаурентис, цитиран от "Calciomercato".

"Клубът трябва да реши дали да пусне, или не, повикания в националния отбор... Вариантът за отказ е нужен, ако става дума например за приятелски мач. Ако съм платил 50 милиона евро за играч и той се върне контузен от националния отбор, тогава клубът трябва да получи компенсация за всеки ден от отсъствието му. Спомнете си за Неймар", допълни ексцентричният футболен бос. А ето колко време ще отсъства от игра за Наполи Виктор Осимен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички