Борислав Михайлов е новият шеф на футболната комисия в УЕФА


Борислав Михайлов е новият шеф на футболната комисия в УЕФА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7107 0

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, бе назначен за председател на футболната комисия в УЕФА от ръководителите на европейската централа.

Голямо признание за Михайлов

Михайлов ще бъде начело на един от най-важните комитети в структурата на УЕФА в продължение на четири години, като негови заместници ще бъдат легенди като Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич. Сред членовете на изпъкват и имена като на Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Михай Стойкица и други.

Припомняме, че по време на предишния мандат Борислав Михайлов бе заместник-председател на грузинския си колега Леван Кобиашвили.

"Това е огромно признание за мен, а също и огромна отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието – все пак става дума за една от ключовите позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин", категоричен е президентът на БФС.

През 2011 година Боби Михайлов се превърна в първия българин, избран в управлението на УЕФА, като цели осем години бе част от Изпълнителния комитет. В същото време бе и председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане и на Комисията по футзал. От януари 2017-а пък е част от Комисията за развитието на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развитие и правилата на играта.

ВИЖТЕ ОЩЕ: УЕФА с революционни решения за евротурнирите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички