Официално: Барселона и Манчестър Юнайтед са тазгодишните "жертви" на УЕФА


Официално: Барселона и Манчестър Юнайтед са тазгодишните "жертви" на УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

6592 0

УЕФА официално е погнала Барселона и Манчестър Юнайтед, след като не са преминали успешно последния кръг от финансовия мониторинг за спазването на финансов феърплей от централната.

Поради тази причина от "Камп Ноу" ще трябва да заплатят 500 000 евро, а с 200 000 по-малко е наказанието на "червените дяволи". Те са глобени на различни основания. 

Провиненията

Каталунците не са отчели правилно печалбите от "разпореждане с нематериални активи", които не трябва да бъдат осчетоводявани според правилата на финансовия феърплей на УЕФА. 

На Острова пък не са изпълнили целта за достигане на рентабилност на свързания с футбола бизнес, включително трансфери на играчи, заплати и социални данъци.

Измъкналите се

Междувременно добрите новини са за градските съперници Милан и Интер, както и за ПСЖ, които вече бяха наказани през есента. Сега обаче те са спазили стриктните си финансови планове, но ще останат под мониторинг и през следващите години.

Следете всички трансфери през лятото със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички