Катар слага 1000 палатки в пустинята за Световното първенство


Катар слага 1000 палатки в пустинята за Световното първенство
Снимка: Getty Images

1576 0

Домакинът на Световното първенство - Катар планира да постави в пустинята 1000 палатки в бедуински стил за феновете по време на Мондиала, обявиха организаторите. Те се надяват да привлекат 1,2 милиона посетители в страната за 28-дневния турнир през ноември и декември тази година, допълва агенция "Ройтерс".

Палатките ще бъдат разположени в пустинната обстановка, за да предложат на гостите автентични катарски преживявания, обясни Омар Ал-Джабер, директор по настаняването на организаторите. " Ще дадем възможност на феновете да живеят в пустинята", каза Ал-Джабер. Той добави, че 200 от палатките ще бъдат луксозни и ще се предоставят срещу по-високи такси.

Според последните данни, страната разполага с по-малко от 30 000 хотелски стаи, а 80 процента от тях в момента са разпределени за гостите на ФИФА, коментира Омар Ал-Джабер. ФИФА ще освободи стаите, от които отборите, съдиите, медиите и другите официални лица не се нуждаят, когато турнирът наближи, съобщи още "Ройтерс".

Катар трябваше да увеличи възможността за настаняване извън хотелите и с два круизни кораба, акостирали в пристанището в Доха, а споделените вили и апартаменти ще добавят още около 69 000 стаи, повечето от които се управляват от Accor, най-големият хотелски оператор в Европа. Съществуват и планове за разполагане на сглобяеми фен селища на някои празни парцели, разкри Ал-Джабер.

Към момента обаче налични възможности са оскъдни и скъпи. Според катарския официален туристически уебсайт предлага двустаен апартамент в покрайнините на Доха за 390 долара на вечер, както и апартамент на круизен кораб за 1650 долара на вечер в края на ноември.

Много посетители няма да остават за през нощта, защото Катар даде възможност на местни авиолинии да изпълняват повече от 180 полети дневно. Това ще позволи на феновете да пътуват от близките градове само за съответния ден и ще облекчи търсенето на опции за настаняване в Доха.

Ето и пълната програма за Световното първенство по футбол 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички