Блатер поиска наследникът му във ФИФА Инфантино да бъде отстранен


Блатер поиска наследникът му във ФИФА Инфантино да бъде отстранен

862 0

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер поиска неговият наследник Джани Инфантино да бъде отстранен от ръководния орган на световния футбол след започването на наказателно производство срещу него в Швейцария. Властите там обявиха в четвъртък откриването на производство срещу настоящия шеф на ФИФА от специален прокурор, който разследва срещите му с генералния прокурор на Швейцария - Михаел Лаубер.

"За мен ситуацията е ясна. Етичната комисия на ФИФА трябва да започне дело срещу господин Инфантино и да го отстрани от длъжност", заяви 84-годишният Блатер в изявление за Ройтерс. ФИФА не отговори веднага на искането за коментар на изявлението.

Самият Блатер, който председателстваше ФИФА в продължение на 17 години, бе отстранен от длъжността от Комисията по етика, а след това изгонен от футбола, след като през 2015 г. срещу него започна наказателно производство в Швейцария. Разследването продължава и срещу Блатер, който отрича да е извършил каквото и да било нарушение, все още не е повдигнато обвинение. Става въпрос за плащане, одобрено от него, на два милиона швейцарски франка (2,2 милиона долара) през 2011 г. на тогавашния президент на УЕФА Мишел Платини, за работа, извършена десетилетие по-рано.

Блатер беше изгонен от футбола за осем години, намалени до шест след обжалване, а Платини получи същото наказание, намалено на четири. Платини също отрича нередности. А какъв пост получи френската легенда след изтърпяването на наказанието вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички