Платини изтърпя наказанието и веднага получи висок пост


Платини изтърпя наказанието и веднага получи висок пост

794 0

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини вече изтърпя наказание заради корупционни практики и веднага завърна на висок пост във ФИФПро - световната асоциация на професионалните футболисти.

Французинът ще бъде личен съветник на президента на организацията Филип Пиат. Платини заема позицията на личен съветник на Пиат две години преди изборите за нов президент на ФИФПро, за които Пиат вече обяви, че няма да се кандидатира, което вече породи слухове, че Платини се е насочил именно към този пост.

"Като се вземат предвид неговата аура, неговите международни умения, знанията и позициите, които е заемал, той ще бъде важен за нас и гласът му ще се чува на най-високо ниво", коментира Пиат. "Познавам го от 1972 година. За момента той ще заема позицията като доброволец и няма да бъде официално назначен. Той винаги е работил за правата на футболистите като президент на УЕФА", допълни Пиат.

Припомняме, че през 2016-та година Платини бе наказан със седемгодишна забрана да заема каквито и да е футболни постове, след като бе установено, че е получил нерегламентирано плащане на стойност два милиона франка от тогавашния президент на ФИФА Сеп Блатер. След обжалване санкцията на Платини бе намалена и тя изтече през миналия октомври.

Наскоро Платини също взе отношение по горещата тема с ВАР, като не се изказа никак ласково за системата (вижте повече подробности).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от На фокус


Ерлинг Холанд с нова порция рекорди, но този път в Шампионска лига

Голямото име днес ще е Ерлинг Холанд - детето-чудо на световния футбол, което изгря на най-голямата европейска...

Реклама
Реклама