Бивш треньор на Египет се нахвърли върху Мохамед Салах


Бивш треньор на Египет се нахвърли върху Мохамед Салах
Снимка: Getty Images

1688 0

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах не е постигнал нищо с Египет и трябва да даде повече за каузата на националния отбор - това е мнението на бившия старши треньор на "фараоните" Хасан Шехата.

Специалистът, който бе начело на египтяните между 2004 и 2011 година и ги изведе до 3 последователни титли за Купата на африканските нации, не спести критиките си, когато говори за приноса на Салах за представителния тим в последно време.

*През 2022 година нападателят на Юрген Клоп претърпя болезнена загуба във финала за Купата на Африка срещу Сенегал, а след това отстъпи на същия отбор в мач за класиране на Световното първенство в Катар.

"Всички знаем, че Салах е една от звездите в света, не само една от звездите на Египет. Наградите, които грабна и головете, които вкара, му дават правото да бъде топ звезда. Но, съжалявам, че ще го кажа - Салах не е постигнал нищо с националния отбор".

"Той трябваше да се справи далеч по-добре до момента. Трябва да дава повече от себе си, когато излиза с националната фланелка. Вярно е, че има разлика в качеството между Ливърпул и Египет", призна Шехата пред "Sada al-Balad" и допълни, че Салах редовно е пазен от няколко защитници, когато е в националния отбор и треньорите трябва да му помогнат да бъде ефективен: "Треньорите трябва да намерят начин да му отворят пространство. Трябва да намерим играчи, които да му помогнат да се представя пълноценно на терена".

Вижте още: Ливърпул дава свой играч, за да вземе ключов халф от Серия А

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички