Ливърпул дава свой играч, за да вземе ключов халф от Серия А


Ливърпул дава свой играч, за да вземе ключов халф от Серия А
Снимка: GettyImages

5630 0

Ливърпул ще опита да направи любопитна сделка за полузащитата си още през това лято. Английският гранд има интерес в това да се подсили с халфа на Интер Милано Николо Барела.

Финалистът от Шампионска лига вече направи три летни трансфера, след като обяви сделките по привличането на Фабио Карвальо, Дарвин Нунес и Калвин Рамзи.

След договорката с шотландския бранител се смяташе, че Ливърпул спира с действията на трансферния пазар за това лято, но тимът е ясно, че търси подсилване в срещата на терена. Медиите в Италия пък твърдят, че Юрген Клоп е голям привърженик на играта на Барела и е склонен да привлече италианеца на „Анфийлд“.

Според Calciomercato мениджърът на „червените“ ще опита да предложи оферта за Барела, който има 135 мача във всички надпревари за „нерадзурите“ и е един от най-постоянните играчи. Твърди се също така, че Интер би се разделил с 25-годишния халф, само ако някой плати 90 милиона евро.

Ако са така нещата, Ливърпул ще трябва да прави продажби в големи размери, като се смята, че единият напускащ е Алекс Окслейд-Чембърлейн, за който могат да бъдат взети около 25 милиона паунда. Има възможност и Наби Кейта да бъде включен в сделката като „разменна монета“ и цената на Барела да бъде свалена.

Гвинейският национал има само 46 мача за тима в Премиър лийг при четирите си години престой поради чести контузии. Кейта влиза и в последната година по своя договор с мърсисайдци и бъдещето му в Англия не е ясно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички