Ливърпул е в процес на изграждане на новото си атомно трио в нападение с Луис Диас и Дарвин Нунес от Порто и Бенфика


Ливърпул е в процес на изграждане на новото си атомно трио в нападение с Луис Диас и Дарвин Нунес от Порто и Бенфика
Снимка: Gettyimages

3520 0

Ливърпул осъществи най-скъпия трансфер в своята история. Мърсисайдци привлякоха уругвайския нападател Дарвин Нунес от Бенфика за рекордните 75 милиона евро, а още 25 милиона ще получат „лисабонските орли“ под формата на бонуси.

Очаква се Нунес да замести по подобаващ начин напускащия в посока Байерн Мюнхен Садио Мане. Пред раздяла с клуба от „Анфийлд“ е и Роберто Фирмино, който все по-рядко се появява в игра. По този начин две звезди от атомното трио на Ливърпул, което изкачи клуба до нови висини, вече няма да са в отбора. „На Анфийлд“ ще остане единствено Мохамед Салах, чието бъдеще също е неясно. Той има още една година от договора си с „червените“, но египтянинът заяви, че ще остане в клуба и през предстоящия сезон.

Ръководството на „червените“ реши да влее свежа кръв в нападението на тима, като успя привлече през зимния трансферен прозорец Луис Диас от Порто.

Той пристигна при мърсисайдци през зимата и веднага се наложи като титуляр в състава на Юрген Клоп, защото пасна като дялан камък на отбора и не му беше нужно никакво време за адаптация. Със сигурност той ще бъде една от основните фигури в новото нападение на Ливърпул, защото напълно се вписва във философията на отбора. Колумбийският национал струваше около 45 милиона евро на мърсисайдци плюс допълнителни бонуси. Той вече реализира 6 гола с „червения“ екип в рамките на един полусезон.

Само преди няколко дена мърсисайдци привлякоха голямата звезда от другия португалски гранд Бенфика – Дарвин Нунес. При „орлите“ от Лисабон той се отчете с много попадения. През миналия сезон той спечели голмайсторския приз в Лига Португал с 26 гола и бе избран за най-добър футболист на първенството. Феновете на вицешампионите на Англия и Европа очакват с нетърпение да видят дали и той подобно на Диас ще се окаже перфектно попълнение и ще блести с „червената“ фланелка.

Не трябва да се забравя и друг от офанзивните футболисти на тима – Диого Жота, който също като Луис Диас бе привлечен през зимата. Той започна ударно престоя си на „Анфийлд“ и отне титулярното място на Роберто Фирмино. Жота може да се счита като друга от фигурите за новата атака на Ливърпул.

Очевидно последните трансфери на мърсисайдци ни показват, че португалският пазар става все по-предпочитан за тях, но и има защо. Резултатите с Диас са налице. Дали и с Нунес ще е така? И да очакваме ли „голям португалски шлем“ за Ливърпул, ако клуба привлече и потенциална звезда от Спортинг (Лисабон)? Ще има ли Ливърпул напълно ново звездно трио в атака? Отговорите на всички тези въпроси ще ни даде предстоящият сезон, който се очертава да е много вълнуващ.

Вижте още: Юрген Клоп каза с какво ще е полезен Дарвин Нунес на Ливърпул

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички